Google predstavio Pixel 5a 5G - BIGportal.ba
Tehnologija

Google predstavio Pixel 5a 5G

Google je upravo predstavio još jedan zanimljivo dosadan telefon u segmentu srednjeg ranga. Za 450$ Google Pixel 5a 5G ponudiće iskustvo čistog Android-a sa odličnim kamerama, ali izgledno i nikad boljom baterijom. Pixel 5a 5G teško je razlikovati od njegovog prethodnika koji je nosio ime Pixel 4a 5G. Dolazi u…Google je upravo predstavio još jedan zanimljivo dosadan telefon u segmentu srednjeg ranga. Za 450$ Google Pixel 5a 5G ponudiće iskustvo čistog Android-a sa odličnim kamerama, ali izgledno i nikad boljom baterijom.

Pixel 5a 5G teško je razlikovati od njegovog prethodnika koji je nosio ime Pixel 4a 5G. Dolazi u još nešto većem izdanju, sa 6.34″ OLED ekranom u FHD+ rezoluciji i nažalost sa tek 60Hz osveženjem. U rupici u ekranu smestila se 8MP selfie kamera.

Na leđima isto tako nema promena. Čitač otisaka i dvostruka kamera koju čine 12.2MP f/1.7 glavna kamera sa OIS-om i 16MP ultra-široka, već su viđene na prethodniku kao i Pixel-u 5.

Iako to ne zvuči onako zanimljivo kao trostruke i četverostruke kamere konkurencije, Pixel 5a 5G, vjerovatno će ponuditi najbolje kamere u tom cenovnom segmentu.

Ispod haube, inače izrađene od komada aluminijuma presvučenog slojem polikarbonata kao u slučaju Pixel.a 5, isto tako nema puno promena.

Pokreće ga isti Snapdragon 765G s 6GB RAM-a i 128GB data memorije. Baterija je zato značajno narasla do kapaciteta 4,680mAh, što bi trebalo da ponudi najbolju autonomiju u Pixel taboru do sada.

Na listi aduta su mu još i 3.5mm audio jack, IP67 sertifikat, stereo zvučnici i podrška za 5G i softverska podrška direktno sa izvora.

Cena je 450 dolara, što je sasvim pristojno, ali hoće li ga biti i kod nas, za sada nije poznato.

Originalni članak

Danas objavljeno

Xiaomi globalno predstavlja MIUI 13 na svojim uređajima, poboljšavajući korisničko iskustvo

Vanja A

Apple će opet kopirati Android, ali tek za iPhone 15 seriju?

Vanja A

Android malver BRATA sada može da vam obriše sve sa pametnog telefona nakon krađe vaših podataka

Vanja A

Ostavite komentar