Google počinje da brine o zdravlju Amerikanaca, a ko zna, možda uskoro i o našem - BIGportal.ba
Tehnologija World-wide-web

Google počinje da brine o zdravlju Amerikanaca, a ko zna, možda uskoro i o našem

Prvi primerci takvih naočara trebalo bi da se pojave već 2022. godine.

Godinu dana kasnije na tržištu će se pojaviti i nešto “uglađeniji” modeli, dok bi u sledećih 10 godina modeli koji se nose na glavi trebalo potpuno da istisnu telefone.

Svedoci tvrde da se o tome razgovaralo na tajnom sastanku koji je prošlog meseca održan u sedištu Applea u Kupertinu, na kome su tema bila dva buduća modela, piše The Information.

Prvi uređaj, planiran za 2022. godinu, sličan je naočarima za virtualnu stvarnost Oculus Quest. Opremljen je ekranom visoke rezolucije, spoljnim kamerama i ima mogućnost mapiranja okoline.

Drugi uređaj, koji se očekuje 2023, više liči na naočare za sunce, ali ima debeo okvir u koji su smeštene baterije i procesor. Ove naočare su namenjene za celodnevnu upotrebu i po konstrukciji su bliže Appleovom konačnom cilju: sasvim novom uređaju koji bi potpuno zamenio iPhone.

Novi uređaji bi bili koncipirani na jednostavnoj ideji: umesto da gledate u telefon, prikaz informacija bi vam se javljao unutar vidnog polja.

Tako bi, na primer, aplikacija Apple Maps, gledana kroz naočare za virtualnu stvarnost, mapom koju korisnik gleda prekrivala sliku ispred njega.

Inače, izvršni direktor Applea Tim Kuk više puta je govorio o potencijalu proširene stvarnosti (engl. Augmented Reality – AR), ističući da bi ona zauvek mogla da promeni način na koji koristimo tehnologiju, piše Business Insider.

Izvor: Benchmark

Danas objavljeno

Naučnici prave najsitnije leteće mašine na svijetu, manje od zrna pijeska

Vanja A

Honor bi uskoro mogao predstaviti tri nova telefona

Vanja A

Predstavljen OnePlus Watch Harry Potter Edition

Vanja A

Ostavite komentar