Google Play Store uklanja gotovo 900.000 zapostavljenih aplikacija - BIGportal.ba
Mobilni svijet Tehnologija

Google Play Store uklanja gotovo 900.000 zapostavljenih aplikacija

Aplikacije, koje nisu ažurirane tokom dve godine, biće uklonjene a sve je posledica nedavnih uslova korišćenja koje je Google Play izmenio.

Približavaju se kraju dani zastarelih i zapuštenih aplikacija na Google Play Storeu, jer Google želi da ukloni aplikacije koje nisu ažurirane tokom dve godine.

Ovo je rezultat nedavnih promena u uslovima korišćenja, koje je Google Play nedavno implementirao. Prema navodima, oko 869.000 je deo ove čistke u prodavnici kompanije Google.

Apple je slične mere u svom App Storeu preduzeo tokom aprila, upozorivši developere da će ukloniti aplikacije koje nisu ažurirane tokom značajnijeg perioda. Developerima je dat rok od 30 dana da ažuriraju svoje aplikacije kako bi ispoštovali zahteve.

Na Google Play Storeu, aplikacije koje su pogođene ovom odlukom će biti sakrivene iz rezultata pretrage ili u potpunosti uklonjene. Međutim, to se neće desiti pre 1. novembra, kada se očekuje da će Android 13 biti dostupan na Google Pixel telefonima.

Razlog, zbog kojeg se sprovode ove mere, jeste da se korisnici zaštite od instaliranja aplikacija koje možda nemaju najnovije funkcije i opcije za bezbednost i sigurnost.

Prema navodima analitičke kompanije Pixalate, 68 procenata aplikacija sa Play Store i App Store prodavnica je ažurirano u poslednje dve godine. To je više od 3,1 milion aplikacija.

Danas objavljeno

Ovo je mobilni GPU koji će promijeniti igranje na telefonima

Vanja A

Ovaj telefon je zlatni rudnik za hakere čak i kada je ugašen

Vanja A

Square Enix je najavio dvije iznenađujuće igre za Nintendo Switch

Zeljka

Ostavite komentar