26. Jula 2022.

Google Play Store je za 10. rođendan dobio novi logo

Big Portal
https://twitter.com/GooglePlay/status/1551633544417533952

Pored novog logoa, koji će krasiti Google Play Store, od 25. jula kreće promocija koja će članove programa nagrađivati sa deset puta više Play Points za obavljene kupovine.

Google je Play Store objavio 2012. godine, kako bi objedinio sve svoje tadašnje prodavnice u jedinstvenu prodavnicu: Android Market (aplikacije), muzika, e-knjige i video. Korisnici su nakon toga mogli da kupe bilo šta što je Google nudio na jednom sajtu i preko velikog broja aplikacija.

Jubilej prodavnice stiže u periodu kada Play Store u velikoj meri evoluira. Kompanija je preradila Play Newsstand u Google News tokom 2018. godine, dok je u 2020. završio prebacivanje iz Play Music u YouTube Music. Tokom ove godine, Movies & TV sekcija će biti povučena a sadržaj se prebacuje u TV aplikaciju.

Play Store je i dalje netaknut, ali je značajno više fokusiran na određene segmente nego što je to bio pre deset godina. Google je morao da povede računa i o bezbednosti, pa je tokom juna ove godine pooštrio svoju politiku korišćenja, koja zahteva da sve aplikacije koriste Play Store sistem naplate.

Evropska unija je delom izmenila taj pristup svojim pravilima, koja zahtevaju pristup eksternim platformama za plaćanje. Ovome teže i drugi regulatori, čemu će Play Store u budućnosti morati da se prilagodi.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare