Google Pixel 6A može da se otključa neregistrovanim otiskom prsta? - BIGportal.ba
Mobilni svijet Tehnologija

Google Pixel 6A može da se otključa neregistrovanim otiskom prsta?

Google Pixel 6A je tek nedavno postao postao dostupan u prodaji, a korisnici već ukazuju na veliki sigurnosni propust koji bi mnogima mogao smetati.

Google je tokom ovog proleća predstavio Pixel 6A, najpovoljniji uređaj u Pixel 6 liniji telefona, koji, međutim, dolazi s velikim sigurnosnim propustom.

Naime, društvene mreže pune su komentara korisnika, koji tvrde da se Pixel 6A može otključati neregistrovanim otiskom prsta. Na taj sigurnosni problem su ukazali i brojni korisnici koji su telefon testirali na YouTubeu, poput kanala Beebom i Geekxyranjit, što je odmah podiglo prašinu u stranim IT medijima.

Iako će Google verovatno u brzom roku rešiti ovaj problem softverskim putem, reč je o sigurnosnom propustu koji ne bi trebalo da se događa. Do zvanične zakrpe, korisnicima se preporučuje da umesto otključavanja otiskom prsta koriste lozinku.

Podsetimo, Google Pixel 6A, za koji je potrebno izdvojiti 449 dolara, stiže sa 6,1-inčnim OLED ekranomod 60Hz, prepoznatljivim dizajnom kamere, Google Tensor čipsetom i Titan M2 sigurnosnim čipom.

Danas objavljeno

Evropa bi mogla dobiti nove preklopne telefone kompanije Oppo

Vanja A

Signal upozorio korisnike

Vanja A

„Uspavani džin“ Antarktika bi mogao da potopi planetu, čovječanstvu bi bilo bolje da ga ne budi

Vanja A

Ostavite komentar