Google omogućio auto-delete opciju istorijata podataka za lokacije i aktivnosti - BIGportal.ba
Mobilni svijet Tehnologija

Google omogućio auto-delete opciju istorijata podataka za lokacije i aktivnosti

Iako Google već omogućava brisanje informacija o istorijatu lokacije korisnika, sam proces može biti otežan jer je potrebno da korisnik ručno ukloni sve elemente tih podataka. Na mobilnim uređajima, na primer, potrebno je obaviti nekoliko koraka u okviru Settings aplikacije kako bi se istorijat lokacije očistio.

U bliskoj budućnosti posao brisanja informacija o lokaciji i aktivnosti korisnika će biti značajno olakšan. Google je najavio novu opciju za kontrolu, koja će omogućiti da se pomenuti tip informacija obriše nakon izvesnog perioda.

Korisnik će moći da izabere da ukloni istorijat lokacije, kao i aktivnost na vebu ili u aplikacijama u skladu sa sopstvenim željama, nakon perioda od tri ili 18 meseci. Nakon ovoga, sve straije informacije će će uklanjati na bazi podešenih parametara. Nove kontrole će biti dostupne uz već postojeće opcije ručnog brisanja podataka.

Najnovije promene su odgovor kompanije Google na prošlogodišnje kontroverze kada je otkriveno da kompanija nastavlja da prati podatke o korisnikovoj lokaciji čak i nakon što bi ta opcija bila isključena. Problem je naterao Google da izmeni svoju politiku koja se tiče prakse praćenja lokacije.

Google je istakao da će nove kontrole prvo biti dostupne za Google Location History i Web & App Activity servise, tokom narednih nekoliko nedelja.

Izvor: Neowin

Danas objavljeno

Stižu Motorola Moto G71 5G i G51 5G

V.R.

Twitch je potvrdio da tokom nedavnog haka nisu kompromitovani korisnički podaci

V.R.

Svjetsko prvenstvo u Doti 2 na fudbalskom stadionu – klubovi putuju 100km zbog toga

Zeljka

Ostavite komentar