Google odustaje od Chrome OS tableta, fokusira se na laptopove - BIGportal.ba
Hardware i software Tehnologija

Google odustaje od Chrome OS tableta, fokusira se na laptopove

Pixel Slate, prema svemu sudeći, nije bio jedini tablet koji je Google imao u planu, a kompanija je u pripremi imala i nekoliko manjih tableta. Izgleda da se ovi planovi neće ostvariti, jer prema novim informacijama Google prestaje sa razvojem dva nova tableta i fokusiraće se samo na laptop

Pixel Slate, prema svemu sudeći, nije bio jedini tablet koji je Google imao u planu, a kompanija je u pripremi imala i nekoliko manjih tableta. Izgleda da se ovi planovi neće ostvariti, jer prema novim informacijama Google prestaje sa razvojem dva nova tableta i fokusiraće se samo na laptopove.

Predstavnik Google-a je u intervjuu potvrdio da kompanija neće raditi na novim tabletima u budućem periodu. Informacije su podeljene i sa zaposlenima u kompaniji tokom ove nedelje, a Google planira da pronađe nover pozicije za one koji su učestvovali u razvoju tableta. Mnogi od njih će preći u laptop timove.

Sada, kada tableti više neće biti u fokusu kompanije, možda ćemo od Google konačno dobiti neke nove laptopove tokom ove godine.

Izvor: Neowin

Danas objavljeno

Sumrak giganta: Još jedan veliki brend odustaje od telefona?

D

Tvorci God of War serijala spremaju novu video-igru

D

Android dobija veoma korisnu opciju

D

Ostavite komentar