Google možda ipak lansira savitljivi Pixel telefon, verovatno u Q4 2022. - BIGportal.ba
Mobilni svijet Tehnologija

Google možda ipak lansira savitljivi Pixel telefon, verovatno u Q4 2022.

Prošle godine čuli smo glasine da će Google na tržište izbaciti prvi savitljivi telefon do kraja 2021. godine.

 Kako smo sada dobro zagazili u 2022, mislili smo da je kompanija odustala od svoje ideje da se takmiči sa Samsungom koji je trenutni lider tržišta u ovom segmentu.

Sada, sudeći po izjavama Ross Young-a , predsednika kompanije DSCC (Display Supply Chain Consultants), Google još uvek želi da u svojoj ponudi ima savitljivi telefon. Naime, Young kaže da će proizvodnja panela za ovaj model krenuti u trećem kvartalu 2022, a da se sama premijera očekuje do kraja godine.

Odgovarajući na pitanja na Twitteru, dodao je da će Google-ova vizija savitljivog telefona imati ekran sa stopom osvežavanja od 120Hz, kao i nedavno predstavljeni Galaxy Z Fold 3. Takođe je dodao da očekuje da će ekran biti nešto manji nego na Samsungovom modelu, uz veću cenu u Evropi i Americi, što će dovesti do manje prodaje, zbog čega je Google odlučio da odloži premijeru.

Još jedna informacija koja je stigla navodi da bi telefon trebao koristiti Android 12L, operativni sistem koji će biti spreman do kraja marta ove godine, a koji je Google namenio tabletima i uređajima sa većim ekranom, javlja MySmartPrice.

Benchmark.

Danas objavljeno

Čuvajte se ako preuzimate MSI Afterburner, zaražen je crypto virusom

Zeljka

Na prodaju telefonski brojevi gotovo 500 miliona WhatsApp korisnika širom svijeta

Zeljka

Stižu prve informacije o PlayStation 6 konzoli

Zeljka

Ostavite komentar