Google Maps donosi veliku promjenu - BIGportal.ba
Tehnologija World-wide-web

Google Maps donosi veliku promjenu

Popularnu aplikaciju Google Maps i njenu opcija za navigaciju ove godine očekuje značajna promjena. Prema informacijama koje su izvori bliski kompaniji Google otkrili za sajt PhoneArena, navigacija više neće korisnicima automatski nuditi najbržu rutu do zadate tačke, nego onu koja troši najmanje resursa i štiti prirodu. Za početak će biti računat faktor…

Popularnu aplikaciju Google Maps i njenu opcija za navigaciju ove godine očekuje značajna promjena.

Prema informacijama koje su izvori bliski kompaniji Google otkrili za sajt PhoneArena, navigacija više neće korisnicima automatski nuditi najbržu rutu do zadate tačke, nego onu koja troši najmanje resursa i štiti prirodu.

Google Maps donosi veliku promjenu

Za početak će biti računat faktor potrošnje goriva, a kasnije će se kalkulaciji pridružiti i neki drugi faktori, kao što su ostali tipovi zagađenja i alternative pešačenjem ili vožnjom bicikla, navodi National Geographic.

Algoritam pronalaženja puta od tačke A do tačke B će samostalno od tog trenutka određivati način kretanja korisnika tako da najmanje ostavi tragova ugljen-dioksida i drugih štetnih materija po okolinu i planetu. Ipak, korisnici kojima je brzina prioritet i dalje će biti u mogućnosti da odaberu pristup najbržoj ruti, ali samo kroz dodatna podešavanja, prenosi Smart Life.

Zbog ove promjene, Google će ažurirati i dodatno poboljšati navigaciju javnim prevozom. Korak po korak tj. stanica po stanica i raspored kretanja u realnom vremenu biće još precizniji i dostupni u većem broju gradova. Naglasak će biti stavljen na električne autobuse, prevozna sredstva sa smanjenom emisijom CO2, kao i na voz, tramvaj i metro.

Rad na poboljšanju gradskog javnog prevoza prebačen je dijelom i na gradske uprave, koje sad mogu tešnje da sarađuju sa kompanijom Google na putu ka zajedničkom cilju. A da li će se i kako ovo odraziti i na naše gradove, kojima je čistiji, precizniji i kvalitetniji javni prevoz neophodan, ostaje da se vidi…

Nezavisne.

Danas objavljeno

Budite oprezni – obratite pažnju šta ste odobrili

Vanja A

MediaTek Dimensity 9000 će biti duplo skuplji od svog prethodnika

Vanja A

Honor 60 prikazan uživo i u četiri boje

Vanja A

Ostavite komentar