Google Maps dobile bolju navigaciju i druga poboljšanja - BIGportal.ba
Tehnologija World-wide-web

Google Maps dobile bolju navigaciju i druga poboljšanja

Google Maps je dobio pregršt poboljšanja za navigaciju i informacije koje servis pruža.

Za početak, Google je poboljšao Live View – funkciju za navigaciju u uvećanoj realnosti, koja korisnicima omogućava da vide navigaciju i usmeravanja u realnom svetu. Funkcija je sada postala korisnija u lokacijama u zatvorenom prostoru. Google Maps sada korisniku može da pomogne tokom navigacije u prostorima kao što su aerodromi ili tržni centri.

Još jedan veći dodatak za Maps jesu slojevi koji prikazuju vremenske prilike i kvalitet vazduha. Ove opcije se prikazuju za određene oblasti ili regione, što će pomoći kod planiranja putovanja. Opcija za prikaz kvaliteta vazduha stiže samo za Australiju, Indiju i SAD, dok će za druge zemlje stići kasnije.

Google Maps dobile bolju navigaciju i druga poboljšanja

Google u Maps dodaje i neke funkcije sa fokusom na životnu sredinu i ekologiju. Kada se bira ruta za određenu destinaciju, nudiće se preporuke za putanje koje troše najmanje goriva, a samim tim su i najekološkije. Dodata su i obaveštenja za zone sa niskom emisijom, kako bi vozači znali da li su njhova vozila dozvoljena u toj oblasti.

maps2_5.jpg

Pored poboljšanja za vožnju, Maps dobija i nove načine da se vide predviđena vremena za putovanje različitim transportima, kao i indikatore za one koji su najviše ekološki podobni. Servis će se zasnivati na korisnikovim preferencama i trendovima.

Na kraju, Google Maps dobija poboljšanja za isporuku od strane dostavnih službi, a ova funkcija prvo stiže u Google Search na mobilnim uređajima u SAD.

Izvor: Neowin

Danas objavljeno

Motorola Frontier 22: Novi detalji i slike vrhunskog flagship telefona

Vanja A

Meta predstavila najbrži AI superkompjuter na svijetu

Vanja A

Globalni Redmi Note 10, Note 10 Pro i Mi 11 Lite uskoro dobijaju MIUI 13 sa Androidom 12

Vanja A

Ostavite komentar