6. Aprila 2022.

Google konačno daje mapama zeleno svjetlo za prikazivanje saobraćajnih signala i znakova za zaustavljanje

Big Portal

Ne radi se samo o tome da vas odvedu do krajnje tačke, naravno,  važno je i sve ono što vas čeka usput. Od izbegavanja zamki sa kamerama koje prate brzinu kretanja i planiranja rezervnih ruta saobraćaja, do deljenja lokacije sa prijateljima, Mape su alatka koju morate imati na telefonu. Danas je Google najavio nekoliko dugo traženih poboljšanja za Mape na Android-u koja bi trebalo da učine vaše putovanje još boljim.

Počevši od ovog meseca, Google mape će prikazivati procenjene cene putarine duž vaše rute autoputa, preuzimajući informacije direktno od bilo koje agencije koja je zadužena za putne naknade u vašoj oblasti. Faktori kao što su određeno doba dana i način plaćanja se uzimaju u obzir da biste maksimalno optimizovaali potrošnju novca u vožnji. Kao i uvek, Google nastavlja da nudi metode za izbegavanje putarine tako što će promeniti opcije rute, ali za one kojima ne smeta da plate da bi negde stigli malo brže, moći ćete da pregledate ukupne troškove pre nego što krenete na put. Ova alatka dolazi korisnicima mobilnih uređaja u SAD, Indoneziji, Indiji i Japanu za početak, sa još regiona koji sižu uskoro.

Tolls_gifanim.gifGoogle Maps takođe uvodi dodatne informacije svojim mapama tokom navigacije, dovodeći ih u rang sa konkurencijom. Semafori i znakovi za zaustavljanje su glavna opcija koja se pojavljuje, nešto što je Apple već dodao u svoju aplikaciju Mape još u iOS-u 13. To je odlična karakteristika, i sjajno je što je Google konačno podržava. Stižu i obrisi zgrada i oblasti od interesa, zajedno sa specifičnim informacijama o putevima kao što su širine, oblici, medijane i ostrva u odabranim gradovima.

Ne treba zaboraviti da i na OS-u, Apple korisnici takođe dobijaju neka poboljšanja ovog leta. Novi vidžeti za putovanje, direktna navigacija Apple Watch-a i podrška za Siri prečice za poboljšane glasovne kontrole pomažu da se iskustvo Google mapa izjednači sa Apple-ovom ugrađenom aplikacijom. Sve u svemu, ovo je veliko, dugo očekivano ažuriranje i nije moglo doći u boljem trenutku.

Benchmark.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare