8. Novembra 2022.

Google i Renault žele da naprave vozilo budućnosti koje pokreće vještačka inteligencija

Big Portal

 Zbog toga se Pixel serija telefona pre svega reklamira kao uređaj koji ostavlja vrhunski osećaj rada sa Android operativnim sistemom i pratećeg softvera.

Izgleda da se Google ne ograničava samo na mobilne telefone jer kompanija želi da isti osećaj prenese i na automobile. Zato je udružila snage sa francuskim auto gigantom, kompanijom Renault na razvoju “softverski definisanog vozila” koje će raspolagati Ai mogućnostima, pomoću koga će automobili budućnosti ponuditi svojim vlasnicima neke nove vrste usluga u automobilu.

Da bi razvio „vozilo sutrašnjice“, Google će prvo raditi na stvaranju Digital Twin, praktično virtuelne prototip kopije ovog vozila. Digitalni “blizanac” o kome je reč je zapravo koncept koji će prvi ponuditi zamišljene napredne funkcije zasnovane na veštačkoj inteligenciji, a zapravo će služiti kao polazna tačka za Renault i Google u nameri da omoguće nove AI funkcije i usluge u automobilu.

Clio_Google.jpg

Renault sa druge strane priča o tome kako će virtuelno vozilo prokrčiti put „za lakšu i kontinuiranu integraciju novih usluga u vozilu i kreiranje novih onboard (In-Car Services) i offboard aplikacija za korišćenje kako u samom automobilu tako i van njega“. Jednostavno rečeno, Digital Twin će služiti kao virtuelna radionica za Renault i Google, kako bi laše i brže uveli nove funkcije i brzo ih implementirali u realan svet i stvarna vozila!

Benchmark.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare