Google: Gmail dobija ovaj novi izgled da bi olakšao prebacivanje između aplikacija - BIGportal.ba
Tehnologija World-wide-web

Google: Gmail dobija ovaj novi izgled da bi olakšao prebacivanje između aplikacija

Google je detaljno predstavio postupno uvođenje novog prikaza Gmail-a koji ima za cilj da olakša navigaciju kroz aplikacije Gmail, Chat, Spaces i Meet.

Novi „integrisani prikaz“ za Gmail ima za cilj da učini „lakim kretanje između aplikacija kao što su Gmail, Chat i Meet na jednoj objedinjenoj lokaciji“, navodi Google.

Redizajnirani izgled dodaje tanku kolonu aplikacije na levoj strani ekrana sa ikonama prečica za prebacivanje između pošte, ćaskanja, prostora i Meet-a. Na vrhu je proširivi meni u obliku hamburgera. Desno od nove kolone je standardni meni Gmail oznaka za pristup prijemnom sandučetu, sa zvezdicom, odloženim i tako dalje.

Ovo nije veliki redizajn za korisnike Gmail-a, ali kolona aplikacija bi, kako se Google nada, trebalo da olakša prebacivanje između svojih komunikacionih aplikacija. Redizajn Gmail-a za 2020. koji je doneo aplikacije Workspacea kao što su Dokumenti u prvi plan preko kolone sa desne strane, ostaje na istom mestu.

gmail_2.jpgGoogle takođe detaljno opisuje svoje postepeno uvođenje integrisanog prikaza, koje se završava u nekom trenutku u drugom kvartalu 2022. kada postane standardno iskustvo Gmail-a. Do tada, korisnici mogu da ga isprobaju i vrate se na klasičan prikaz preko Podešavanja.

Od 8. februara, korisnici Gmail-a mogu da se uključe u novo iskustvo ili se vrate na klasični Gmail putem podešavanja, prema Google-ovom blogu o ažuriranjima Workspace-a. Google će ažurirati svoj blog ažuriranja Workspace-a sa više detalja kako predstavljanje počne.

Do aprila, novo iskustvo će postati podrazumevano za sve korisnike bez obzira da li su se uključili. Međutim, korisnici mogu da se vrate na klasični Gmail preko podešavanja.

Veliki prinudni prelaz se dešava do kraja drugog kvartala 2022. i neće biti opcije za vraćanje na klasični Gmail.

Benchmark.

Danas objavljeno

Microsoft: Windows 11 je spreman

Vanja A

Takmičenje u hakovanju – pobjednik odvozi Teslu i 600.000 dolara

Vanja A

AMD najavio Ryzen 7000 procesore koji rade na preko 5 GHz, ali zahtijevaju novu ploču

Vanja A

Ostavite komentar