Google gasi svoju Daydream VR platformu - BIGportal.ba
Tehnologija World-wide-web

Google gasi svoju Daydream VR platformu

Google je 2016. godine objavio svoju VR platformu, pod nazivom Daydream, a kompanija je čak predstavila i svoju View kacigu koju je ažuirirala godinu dana kasnije.

Aplikacije su postajale postepeno dostupne za platformu, do trenutka kada su mnoge od njih prestale da budu ažurirane ili su potpuno izgubile podršku za Daydream.

Postalo je jasno da je Google u potpunosti prestao da bude zainteresovan za platformu, a sada je to i ozvaničeno preko saopštenja.

Nakon što je zvanično ukinuo Play Movies & TV aplikaciju za Daydream u junu prošle godine, i nakon što je izgubio podršju za Hulu pre oko godinu dana, Google sada zvanično objavljuje da je platforma ugašena. Kompanija je potvrdila da više neće ažurirati softver i da Daydream uopšte neće ni raditi na Androidu 11. Eksterne aplikacije bi mogle nastaviti da rade sa kacigom (koja više nije dostupna za kupovinu) ali one neće biti ažurirane.

Iako je virtuelna realnost zabavna, većina ljudi verovatno nije videla razlog zašto bi se kupovala kaciga i kompatibilne aplikacije samo za kućnu upotrebu, što je i najveći razlog zbog kojeg je Google odlučio da prestane sa podrškom za Daydream.

Izvor: Android Police

Danas objavljeno

Intel Xe-HPG Arc Alchemist grafičke karte bi mogle biti u cjenovnom rasponu od 650 do 825 dolara

Vanja A

Redmi Note 11 Pro 5G će imati AMOLED displej sa 120Hz osvježavanjem

V.R.

XPG predstavio DDR4 RGB memorijske module SPECTRIX D50 sa ROG sertifikatom

V.R.

Ostavite komentar