30. Septembra 2022.

Google gasi svoj Stadia gejming servis

Big Portal

Tokom jula su se pojavljivale tvrdnje da Google neće ugasiti svoj Stadia servis za striming igara, ali kompanija ipak odustaje od ovog projekta nakon samo tri godine njegovog postojanja.

Kompanija ističe da će igrači nastaviti da imaju pristup svojim igrama i moći će da ih igraju do 18. januara 2023. godine. Nakon toga, Stadia će se pridružiti dugačkoj listi servisa i proizvoda koje je Google ukinuo.

Oni, koji su investirali novac u Stadiju, dobiće povrat novca. “Vratićemo novac za sve Stadia hardverske kupovine, kreirane kroz Google Store, kao i za sve kupovine igara i dodataka za igre, kupljenje u Stadia prodavnici”, istakao je Fil Harison – potpredsednik i generalni menadžer Stadia servisa.

https://twitter.com/GoogleStadia/status/1575524318481879040?s=20&t=B5C9tK4hMTjf8S_SnWAO_A

Stadia prodavnica je sada zatvorena, i nove kupovine u njoj više nisu moguće. Onemogućene su i transakcije u okviru igara. Google ističe da će se najveći broj obeštećenje obraditi automatski, a korisnici neće morati da vrate najveći deo Stadia hardvera.

Kada je u pitanju razlog ovakve odluke, on ne predstavlja iznenađenje. Google ističe da servis nije imao popularnost kod publike, kakvu je kompanija očekivala. Ovome je prethodilo zatvaranje Google internih studija za razvoj igara početkom prošle godine.

U martu ove godine, Google je zvanično najavio Immersive Stream for Games, verziju Stadije koju mogu da licenciraju eksterne kompanije. Takođe, deluje da će Stadia tehnologija nastaviti da živi u drugim proizvodima kompanije Google, kao što su YouTube, Google Play i Augmented Reality (AR) servisi.

B92.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare