Google gasi svoj Stadia gejming servis - BIGportal.ba
PlayGameR Tehnologija

Google gasi svoj Stadia gejming servis

Igrači će imati pristup svojim bibliotekama igara do 18. januara 2023. godine.

Tokom jula su se pojavljivale tvrdnje da Google neće ugasiti svoj Stadia servis za striming igara, ali kompanija ipak odustaje od ovog projekta nakon samo tri godine njegovog postojanja.

Kompanija ističe da će igrači nastaviti da imaju pristup svojim igrama i moći će da ih igraju do 18. januara 2023. godine. Nakon toga, Stadia će se pridružiti dugačkoj listi servisa i proizvoda koje je Google ukinuo.

Oni, koji su investirali novac u Stadiju, dobiće povrat novca. “Vratićemo novac za sve Stadia hardverske kupovine, kreirane kroz Google Store, kao i za sve kupovine igara i dodataka za igre, kupljenje u Stadia prodavnici”, istakao je Fil Harison – potpredsednik i generalni menadžer Stadia servisa.

Stadia prodavnica je sada zatvorena, i nove kupovine u njoj više nisu moguće. Onemogućene su i transakcije u okviru igara. Google ističe da će se najveći broj obeštećenje obraditi automatski, a korisnici neće morati da vrate najveći deo Stadia hardvera.

Kada je u pitanju razlog ovakve odluke, on ne predstavlja iznenađenje. Google ističe da servis nije imao popularnost kod publike, kakvu je kompanija očekivala. Ovome je prethodilo zatvaranje Google internih studija za razvoj igara početkom prošle godine.

U martu ove godine, Google je zvanično najavio Immersive Stream for Games, verziju Stadije koju mogu da licenciraju eksterne kompanije. Takođe, deluje da će Stadia tehnologija nastaviti da živi u drugim proizvodima kompanije Google, kao što su YouTube, Google Play i Augmented Reality (AR) servisi.

B92.

Danas objavljeno

Musk moli korisnike Twittera da budu aktivniji: Uključite se u javnu raspravu

Zeljka

Samsung Galaxy Z Flip5 dobija znatno veći spoljašnji ekran

Zeljka

Lionel Mesi je postao lik u Call of Duty igri, a fanovima smeta jedna stvar

Zeljka

Ostavite komentar