Google Drive je tek sada dobio jednu poznatu funkciju - BIGportal.ba
Tehnologija World-wide-web

Google Drive je tek sada dobio jednu poznatu funkciju

Google je objavio da u svoj Drive servis dodaje mogućnost da se “iseku”, “kopiraju” i “postave” (cut, copy i paste) fajlovi, sve dok korisnik upotrebljava Chrome.

Zanimljivo je da copy / paste prečice do sada nisu funkcioniale u Google Driveu. Kada biste otišli na Google Drive na vebu, i pritisnuli Command + C na neki fajl i potom otišli u folder i pristisnuli Command + V, ništa se neće desiti.

Čak se ni u listi prečica preko tastature za Drive ne pominje ništa o pomenutim prečicama. Ovo je posebno neobično, s obzirom na to da su prečice za cut, copy i paste funkcije prisutne još od 70-ih godina prošlog veka, kada su popularizovane.

U svakom slučaju, cut, copy i paste fznkcije sada stižu u Drive za veb. Google ističe da će korisnici moći da upotrebljavaju standardne Control / Command + C, X i V komande, za kopiranje i premeštanje fajlova. Kompanija tvrdi da će funkcija svim korisnicima biti dostupna do 4. juna.

Pomenuta funkcija će raditi i za različite tabove. Dodata je prečica na tastaturi za otvaranje foldera u novom tabu: Ctrl / Cmd + Enter. A ukoliko kopirate fajl i potom pokušate da ga postavite u Google Doc ili imejl, tu će biti postavljen i naslov fajla i link ka njemu.

Google u poslednje vreme dodaje sve više poboljšanja u svije servise, a nedavno je najavio mogućnost izbora više blokova teksta u okviru Google Docs i neke druge funkcije.

Google u poslednje vreme dodaje sve više poboljšanja u svije servise, a nedavno je najavio mogućnost izbora više blokova teksta u okviru Google Docs i neke druge funkcije.

Danas objavljeno

Ovako izgleda Asus ROG Phone 6, otkrivene i specifikacije

V.R.

Da, plavo svjetlo može oštetiti vašu kožu – da li zaštitna kozmetika pomaže?

V.R.

Prime Gaming nudi besplatne igre

V.R.

Ostavite komentar