Google Drive će vas od sada upozoravati kada se spremate da otvorite sumnjivu datoteku - BIGportal.ba
Tehnologija World-wide-web

Google Drive će vas od sada upozoravati kada se spremate da otvorite sumnjivu datoteku

Nekim korisnicima Google drajva možda nisu nepoznati različiti oblici napada koji se distribuiraju preko platforme, uključujući phishing i ransomware napade.

 Da bi vam pomogao da ostanete u toku sa potencijalno zlonamernim datotekama, Google je uveo novu bezbednosnu funkciju za Drive.

Google Drive će sada početi da prikazuje baner upozorenja kada se spremate da preuzmete i otvorite potencijalno sumnjiv dokument, sliku ili bilo koju vrstu datoteke. Nova funkcija se primenjuje na svim nivoima Google Workspace, G Suite Basic i G Suite Business.

Žuti baner se od sada pojavljuje na vrhu stranice sa prilogom nakon što kliknete na vezu, a trebalo bi da se pojavi pre nego što se datoteka preuzme na vaš računar, upozoravajući vas da izgleda sumnjivo i „možda se koristi za krađu vaših ličnih podataka“.

Prepoznaćete bezbednosno upozorenje ako ste koristili Google dokumente, tabele, slajdove i crteže. Na Google-ovom Cloud Next 2021, pretraživački gigant najavio je nove mere za zaštitu korisnika od zlonamernih datoteka. Ova upozorenja su uvedena u te usluge sinhronizacije datoteka krajem prošle godine.

Ovo je zgodno ako često koristite Google Drive, koji nije baš siguran od rizičnog ponašanja, kao većina drugih platformi za hostovanje datoteka. U 2020. primećeni su prevaranti kako iskorišćavaju Drive za slanje e-pošte i push obaveštenja preko Drive-a. Poruke su se na prvi pogled činile legitimnim, ali su upućivale primaoce na zlonamerne veb lokacije, javlja Android Central.

Kao i svako drugo postupno uvođenje, novo bezbednosno upozorenje za Drive neće odmah biti dostupno svima, ali bi trebalo da stigne u naredne dve nedelje.

Benchmark.

Danas objavljeno

Instagram menja logo i font, biće “živahniji”

Zeljka

Signal bi mogao biti zabranjen u Belgiji

Zeljka

Samo najbolji materijali za Galaxy Watch5 Pro

Zeljka

Ostavite komentar