Google dramatično pravilo važi od juče: Upozoreni ste - BIGportal.ba
Tehnologija World-wide-web

Google dramatično pravilo važi od juče: Upozoreni ste

Korisnici Gmail-a, Photos-a i Drive-a mesecima su upozoravani na dramatične promene svojih naloga, ali nova pravila konačno su stupili na snagu od juče, 1. juna.

U poruci poslatoj korisnicima, Google je saopštio: “Pišemo vam kako bismo vas obavestili da smo nedavno najavili nove smernice za skladištenje Google naloga koji koriste Gmail, Google disk (uključujući Google dokumente, tabele, prezentacije, crteže, obrasce). ) i / ili Google slike koje nas usklađuju sa industrijskim praksama. Sav vaš sadržaj može biti uklonjen.”

Sada, pre nego što počnete da ludite okolo u panici, sve dok redovno koristite svoj nalog, ove nove promene neće uticati na vas. Google uvodi te smernice u pokušaju da svoje servere oslobodi računa i datoteka koji miruju nekoliko godina.

“Ako ste neaktivni dve godine (24 meseca) u Gmail-u, na Disc-u ili u Fotografijama, možemo izbrisati sadržaj u proizvodima u kojima ste neaktivni. Ako premašite ograničenje skladišnog prostora za dve godine, možda ćemo izbrišite svoj sadržaj na Gmail-u, Disc-u i Fotografijama”, rekla je kompanija.

Druga stvar koju treba primetiti je da nova pravila stupaju na snagu 1. juna 2021. što znači da se ništa neće brisati najmanje do 1. juna 2023. Ako već dugo niste dodirnuli svoje Fotografije za Gmail, Google će vas obavestiti o broju puta pre nego što pritisnete dugme za brisanje, tako da korisnici ne bi trebalo da izgube nijedan sadržaj a da prethodno nisu čuli za to.

Pored toga što Google sada može da uklanja sadržaj, postoji još jedna velika promena koja stupa na snagu. Do sada su korisnici Google fotografija mogli da otpremaju neograničen broj fotografija u oblak, a da za privilegiju ne moraju da plate ni centa.

Međutim, to se sve menja. Na nesreću, od 1. juna 2021. godine, sve fotografije – bez obzira na kvalitet koji prenosite – sada će pojesti tih 15 GB koje dolaze uz svaki nalog. Kada korisnici dostignu to ograničenje, moraće da plate da bi dodali više prostora za skladištenje putem Google-ove usluge One.

Danas objavljeno

Veliko ažuriranje za OnePlus 9 i OnePlus 9 Pro donosi gomilu noviteta

Zeljka

Čistka u Twitteru – otpušteni šefovi za bezbjednost

Zeljka

Intel Arc Alchemist Xe-HPG grafička kartica sa 512 EUs nadmašuje NVIDIA GeForce RTX 3070 Ti

Zeljka

Ostavite komentar