Google Chrome 97 beta mijenja način na koji upravljate kolačićima i podacima o sajtovima - BIGportal.ba
Tehnologija World-wide-web

Google Chrome 97 beta mijenja način na koji upravljate kolačićima i podacima o sajtovima

Google je upravo objavio verziju 96 svog Chrome pretraživača, koji sada izgleda više u skladu sa korisničkim interfejsom Windowsa 11.

Zajedno sa stabilnim izdanjem Chrome 96, Google je takođe najavio Chrome 97 beta sa novom funkcijom privatnosti. Ili bolje rečeno renoviranje već postojećeg.

Novi meni stavlja sve podatke o sajtu na jedno mesto tako da možete lako da pratite koje lokacije čuvaju podatke na vašem računaru. To uključuje kolačiće, naravno. Nove kontrole nad podacima sajta nalaze se u istom podmeniju – Podešavanja > Privatnost i bezbednost > Podešavanja sajta > Pregledajte dozvole i podatke uskladištene u datotekama.

Google Chrome 97 beta menja način na koji upravljate kolačićima i podacima o sajtovima

Sa uvođenjem novog menija, Google se oslobađa detaljne kontrole nad kolačićima i podacima o sajtovima. Razlog iza ove promene je taj što Google misli da je ovo jednostavnije za većinu korisnika i da će verovatno dovesti do nekog lošeg iskustva na određenim veb lokacijama. Ipak, ove opcije će i dalje biti dostupne programerima u DevTools.

Na kraju, Chrome 97 beta uključuje podršku za WebTransport API i CSS medijske upite za proveru statusa HDR podrške za dati uređaj.

Benchmark.

Danas objavljeno

FCC sertifikat potvrđuje brzinu baterije i punjenja Samsung Galaxy A33 5G telefona

Vanja A

Novi pristupačni Radeon PRO grafički akceleratori su stigli

Vanja A

Cooler Master lansira HAF 500, MasterBox TD300 Mesh i MasterBox 500

Vanja A

Ostavite komentar