Google Chrome 90 podrazumevano koristi HTTPS protokol - BIGportal.ba
Tehnologija World-wide-web

Google Chrome 90 podrazumevano koristi HTTPS protokol

Google već izvesno vreme promoviše širu prihvaćenost sigurnijeg HTTPS pretraživanja interneta, a sada je kompanija načinila još jedan korak unapred u svojim naporima. Chrome 90 za desktop je dostupan u stabilnom kanalu, a verovatno uključuje i ispravku za zero-day ranjivost koja je ranije otkrivena u okviru Pwn2Own takmičenja.

Tokom marta, Google je istakao da će Chrome podrazumevano koristiti HTTPS od verzije 90, sugerišući da je to najviše korišćeni protokol, da poboljšava privatnost i sigurnost i poboljšava inicijelne brzine učitavanja sajtova koji koriste HTTPS. Za iOS će ova promena stići nešto kasnije, a odmah će biti dostupna za desktop i Android.

Ova verzija Chrome-a takođe stiže sa AV1 enkoderom, po prvi put kada je Google-ov desktop browser u pitanju, a kompanija ističe da je posebno optimizivan za video konferencije.

Kako bi se omogućilo instaliranje Chrome 90 verzije potrebno je samo restartovanje browsera, a ažuriranje je moguće i odlaskom u Help –> About Google Chrome sekciju u podešavanjima pregledača.

Izvor: Engadget

Danas objavljeno

Corsair donosi Elite LCD seriju AIO kulera

Vanja A

Predstavljen Google Pixel 6

Zeljka

Netfliks koristi više od 214 miliona ljudi

Zeljka

Ostavite komentar