Google Chrome 84 će se boriti protiv malicioznih obavještenja - BIGportal.ba
Tehnologija World-wide-web

Google Chrome 84 će se boriti protiv malicioznih obavještenja

Obaveštenja su korisna opcija na vebu, ali kako ih koristi sve veći broj ljudi, tako se pojavljuju više malicioznih verzija koje koriste hakeri.

Google je upoznat sa ovim i kompanija priznaje da se obaveštenja u pregledačima ne koriste uvek za njihovu osnovnu ulogu i često postaju alatka za implementiranje malware-a ili za pristup privatnim informacijama korisnika.

Kompanija planira da se izbori sa ovim problemom tako što će dodavati sajtove sa napadnim zahtevima za odobrenja i napadnim obaveštenjima u svoj tiši korisnički interfejs za obaveštenja. Korisnici će biti obavešteni kada sajt pokuša da ih navede da kliknu na određeno obaveštenje. Ovo će biti implementirano u Chrome 84 verziji, koja stiže 14. jula.


Postoji mogućnost da će slična poboljšanja biti implementirana i u druge pregledače koje pokreće Chromium platforma, uključujući i Microsoft Edge.

Google ističe da će novi sistem zaštite uticati samo na nove zahteve za odobrenje obaveštenja na sajtovima za koje se uspostavi da su napadni. Kompanija istražuje i dugoročna poboljšanja kako bi se zaštitio još veći broj Google Chrome korisnika.

Izvor: Softpedia

Danas objavljeno

Pojavile se slike Motorola Moto Edge X30 telefona, zvanični detalji o ekranu

Vanja A

Ovo su najpopularniji emodžiji 2021.

Vanja A

Microsoft Edge šalje čudne poruke kada pokušate da preuzmete Chrome

Vanja A

Ostavite komentar