Google Chrome 82 neće nuditi FTP podršku - BIGportal.ba
Tehnologija World-wide-web

Google Chrome 82 neće nuditi FTP podršku

Google Chrome developeri su objavili dokument, koji objašnjava da od verzije 82 browser više neće podržavati FTP konekcije.

Razlog ovoga je to što je korišćenje FTP-a u pregledaču dovoljno nisko da više nije isplativo investirati u poboljšanje postojećeg FTP klijenta.

Prema navodima Google-a, prestanak podrške za FTP neće predstavljati bitan problem jer postoje i više nego sposobni FTP klijenti koji su dostupni na svim platformama koje mogu biti pogođene ovom odlukom.

Trenutno, svi veliki browseri podržavaju FTP, ali kad Google prestane sa podrškom, Opera, Brave i Vivaldi bi mogli izgubiti mogućnost povezivanja na ove adrese. Firefox, Safari, Edge i Internet Explorer trenutno podržavaju FTP, ali nije poznatodali će pratiti stope Google-a i ukinuti ovu podršku.

Iako Google više neće nuditi FTP podršku, ovo neće korisnike ostaviti na cedilu. kada korisnik pokuša da pristupi FTP linku, browser će pokušati da pokrene zaseban program koji je korisnik instalirao, a koji je sposoban da podrži ftp:// URL-ove.

Google planira da na Chrome 78, 80 i konačno 82 verziji maksimalno smanji i na kraju u potpunosti ukine FTP podršku u narednom periodu.

Izvor: Neowin

Danas objavljeno

AMD će osvježiti Radeon RX 6000 seriju bržom memorijom

Vanja A

Galaxy S22+: novi renderi i specifikacije potvrđuju glasine

Vanja A

Svi iPhone 14 modeli bi mogli imati ProMotion displeje

Zeljka

Ostavite komentar