6. Januara 2022.

Google će uvesti nove funkcije povezivanja za vaše pametne uređaje 2022

Big Portal

Gledajući nekoliko meseci unapred, pametni uređaji koji podržavaju Matter će podržavati uparivanje sa vašim Google TV ili Android TV OS uređajima.

Otključavanje Chromebooka pomoću Android telefona je poznata funkcija već neko vreme, ali Google sada želi da vam je omogući i na vašem Wear OS pametnom satu. Sat će moći da otključa ne samo vaš Chromebook već i vaš Android telefon, a da i ne budete u blizini.

Samsung i Pixel telefoni će, s druge strane, imati proširenu podršku za digitalne ključeve karakteristike automobila. Telefoni koji podržavaju UWB će čak imati mogućnost da otključaju vaš BMW automobil (ako podržava ovu tehnologiju) samo tako što će se približiti vratima vašeg automobila. Deljenje virtuelnog ključa od automobila sa prijateljima i porodicom je takođe opcija kada treba da pozajme vaš automobil. Štaviše, Volvo automobili će biti jedni od prvih koji će ponuditi daljinske funkcije pomoću vašeg Android uređaja. Baš kao i vaša kućna automatizacija, možete prethodno zagrejati automobil ili uključiti klima uređaj pre nego što uđete u automobil.

Google2.gif

Internet gigant za pretragu ima za cilj da strimovanje sadržaja učini malo pametnijim i neprimetnijim na različitim uređajima. Na primer, ako koristite svoje Bluetooth slušalice za gledanje filma na tabletu, a poziv dođe na vaš telefon, sistem će pauzirati film i preuzeti poziv sa vašeg telefona i nastaviti nakon toga bez da morate ništa da dodirnete. Ovo će biti dostupno u narednim mesecima za određene, podržane slušalice.

google4.gif

Pored toga, Google želi da ugradi Chromecast-ove u više uređaja kao što su televizori, pametni zvučnici itd. Bose će biti jedan od prvih koji će objaviti zvučnike i zvučne trake sa Chromecast funkcijom.

Na kraju, ali ne i najmanje važno, Google omogućava interakciju sa vašim Android telefonom bez da ga imate u blizini. Na primer, moći ćete da odgovarate na poruke koristeći Phone Hub, a da ne morate da instalirate pomenutu aplikaciju i na svoj Chromebook. Ne ulazeći u detalje, Google je takođe obećao da će isporučiti neke napredne funkcije povezivanja kasnije ove godine i za Windows računare, piše Google blog.

Benchmark.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare