Google će podržavati Chrome na Windowsu 7 bar do sredine 2021. godine - BIGportal.ba
Tehnologija World-wide-web

Google će podržavati Chrome na Windowsu 7 bar do sredine 2021. godine

Od utorka Microsoft više neće nuditi zvaničnu podršku za Windows 7 operativni sistem. Međutim, tu je i dalje pitanje šta će biti dostupno u vidu eksternih aplikacija, uključujući i najpopularniji veb pregledač na svetu – Google Chrome. Google je sada objavio svoje planove.

Google je istakao da planira da nudi podršku za Chrome na Windowsu 7 bar tokom 18 meseci nakon Microsoftovog prestanka podrške. To znači da će Chorme i dalje dobijati ažuriranja (ne samo sigurnosna) bar do 15. jula 2021. godine.

Google je naveo neke prednosti koje će ovakva odluka omogućiti korisnicima, a posebno za poslovanja. Jasno je da će ažurirani browser biti značajno sigurniji, a pored toga nadogradnje za Chrome će omogućiti pregledaču da bez problema radi na Windows 7 i Windows 10 sistemima.

Ovo je objava koju su mnogi očekivali, uključujući i fanove Microsoftovog Chromium Edge pregledača. Kako će Chrome u potpunosti biti podržan za Windows 7, to znači i da će Chromium otvorenog koda takođe biti podržan. Microsoft svakako nudi Extended Security Updates za one koji žele da plaćaju ovu uslugu, a za to će kompaniji biti potreban i podržani browser.

Izvor: Benchmark/Neowin

Danas objavljeno

Facebook omogućava eksportovanje objava i bilješki na druge platforme

Vanja A

Samsung, Xiaomi, Oppo, Vivo i ZTE će ove godine objaviti telefone sa kamerama ispod ekrana

Vanja A

Spisak najgorih lozinki: Da li koristite neku od njih?

Zeljka

Ostavite komentar