Google Assistant sada automatski može da mijenja lozinke - BIGportal.ba
Tehnologija World-wide-web

Google Assistant sada automatski može da mijenja lozinke

Google je pre oko godinu dana istakao da će Assistant ponuditi mogućnost da promeni kompromitovane lozinke, a kompanija sada ispunjava to obećanje.

Prema navodima medija, Google Assistant korisnicima Chromea prikazuje obaveštenja o pomenutoj opciji, a ovo uključuje i korisnike na Android platformi.

Kada se na sajt logujete sa kompromitovanom lozinkom, dobićete prepoznatljivo upozorenje “change your password”, dok ćete na nekim sajtovima imati opciju da Assistant automatski načini tu izmenu.

Korisnik u svakom trenutku može da preuzme kontrolu, ali funkcija može da bude od pomoći ukoliko ne želite da gubite vreme na određivanju sigurnije opcije logovanja na određeni sajt.

Opcija pomoćnika koristi veštqačku inteligenciju (AI) Googleove veb verzije Duplexa, kako bi se izvršila navigacija kroz sajtove i primenile promene za lozinke. AI zna kako da klikne, skroluje i ispuni formulare koji uobičajeno zahtevaju ljudsku intervenciju.

Funkcija ne radi na svakom sajtu u ovom trenutku, s obzirom na to da je altka za lozinke za Google Assistant dostupna za relativno mali boj korisnika, od kada je predstavljena u maju prošle godine.

(B92.net)

Danas objavljeno

Na ovim uređajima već danas možete da instalirate Android 13

Vanja A

Sapphire TOXIC RX 6950 XT Limited Edition – Otrovno dobra (Video)

Vanja A

Xiaomi predstavio Redmi Note 11T Pro i Pro+, top modele Note linije

Vanja A

Ostavite komentar