Google Assistant Ambient mod stigao na još telefona - BIGportal.ba
Mobilni svijet Tehnologija

Google Assistant Ambient mod stigao na još telefona

Kada je Google prvi put predstavio Google Assistant Ambient Mode, on je bio namijenjen samo pametnim displejima.

Zatim je na IFA 2019 Google predstavio i verziju namenjenu mobilnim uređajima poput telefona i tableta, pretvarajući ih tako u nešto poput Google Nest Hub-a u trenucima kada su postavljeni na dok ili punjač. Iako je u početku bio dostupan na svega nekoliko modela tableta i telefona, Assistant ambient mode sada dolazi na više uređaja.

Za razliku od Always-on Display moda koji smo viđali na mnogim telefonima, Assistant ambient mod za telefone nudi brojne dodatne mogućnosti poput pokretanja plejliste, prikazivanja vaših Google Photos, kontrole Smarthome uređaja bez otključavanja telefona, kao i jasniji prikaz vašeg kalendara, obaveza, podsetnika i notifikacija.

U septembru su ovu funkciju podržavala svega dva Lenovo tableta, kao i par Nokia telefona, a od juče su počeli pristizati izveštaji o gomili novih podržanih Android 9 i Android 10 modela sa  devices. Za sada su među potvrđenim Nokia 6.1, Nokia 6.1 Plus, Xiaomi Redmi K20 Pro i POCOPhone F1. Nokie pokreće Android 9, dok su Xiaomi i Pocophone modeli na Android 10. Zavisno od verzije androida, proces aktivacije ove opcije može biti drugačiji.

Za uređaje sa Android Pie, Assistant ambient mode se aktivira iz Settings menija putem opcije Settings > Display > Advanced > Ambient display > Always on while charging to turn it on. Treba napomenuti da je verzija ove Google aplikacije bila označena kao Beta.

Android 10 uređaji opciju aktiviraju na drugačiji način. Npr. POCOPhone F1 može izbaciti notifikaciju koja će vas provesti kroz aktivaciju, a moguće je pristupiti joj i kroz Settings > Assistant > Say “Hey Google”.

Sudeći po slikama Assistant ambient mode u trenutnom obliku ne izgleda baš kao ono što je Google prikazao u septembru, iako je moguće da je u pitanju samo razlika između vertikalnog i horizontalnog moda.

Izvor: Android Police/Benchmark

Danas objavljeno

Sertifikovan Huawei punjač od 100W

Vanja A

Osnivači Googlea od maja ove godine prodali dionice vrijedne više od milijardu dolara

V.R.

Stigla kazna, najveća dosad

V.R.

Ostavite komentar