27. Jula 2022.

Goncić se oprostio od Branka: “Iskren, istinit, nježan i uvjerljiv”

Big Portal

“Jako sam tužan kao kolega i moje iskreno saučešće porodici, prijateljima i kolegama. On je bio veliki glumac, za sve ove godine smo se jako lepo družili, za svakoga je imao razumevanja. On je imao veliku širinu kao jugoslovenski, srpski glumac. Postavio je jedan moderan, nov izraz u glumi. Bio je dugogodišnji uporavnik Jugoslovenskog dramskog pozorišta, setimo se najznačajnijih predstava u tom trenutku. Kao upravnik se zauzeo za pozorište i u produkcijskom smislu. Bio je jedna kompletna ličnost i imao jednu širinu, 10 godina je vodio pozorište i borio se za njega u teškim vremenima”, rekao je na početku razgovora Svetislav Goncić.

Branko Cvejić je uvek imao puno poverenje u svoje kolege i davao im vetar u leđa.

“Prihvatio je mlađe generacije glumaca, on je bio otvoren za njih i bili su nosioci repertoara. Za sobom je ostavio fantastičan, svetao trag, utkan je u svakoga od nas kao čovek, ali i kao glumac kroz neverovatne uloge. Svako može da potvrdi njegovu dobrotu, postao je deo ličnosti svih nas koji smo ga poznavali”, rekao je Goncić.

Svetislav Gončić je prokomentarisao i čuvenu ulogu Baneta Bumbara koju je Branko Cvejić toliko maestralno odgirao da ćemo je svi pamtiti.

“Baneta Bumbara svi znaju, to je ritualna stvar, obeležilo je to vreme i bio je neizostavan deo naših odrastanja. Jako je puno radio, tužan sam jer je otišao iskren, istinit, nežan, uverljiv i moderan glumac”, sa poštovanjem je istakao Svetislav Goncić.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare