„GOMILA LAŽI I FALSIFIKATA“ Šarović se žestoko obrušio na SNSD i materijal za sjednicu NSRS - BIGportal.ba
Republika Srpska / BiH Vijesti

„GOMILA LAŽI I FALSIFIKATA“ Šarović se žestoko obrušio na SNSD i materijal za sjednicu NSRS

Predsjednik SDS Mirko Šarović, na posebnoj sjednici Narodne skupštine RS, žestoko se obrušio na SNSD, Milorada Dodika i Informaciju pripremljenu za sjednicu.

– Vodite najveću političku organizaciju u RS, a na vašoj stranci je svaka odgovornost u RS u posljednjih 14 godina. U ovom kvalizidokumentu ne može se graditi opštenarodni zajednički stav, da jednim glasom iskažemo jedinstvo o pitanjima koja ste pobrojali. Ovaj dokumet je gomila laži, fasifikata i nezrelih političkih ocjena usmjerenih protiv neistomišljenika koje ste počastili sa preko 20 stranica.

Nabrojali ste svakog od nas, a izostavili ste pojedince iz svoje stranke. Ovaj izvještaj je pozna platforma za obračun sa političkim protivnicima, opozicijom. On treba i da posluži i za pranje svake vaše odgovornosti kao stranke za greške i saučesništvo za tako nešto u prošlosti. Sve ukazuje da je ovaj izvještaj pokušaj da vaše greške pripišete drugom, da se pozicionirate kao neko ko će biti jedina brana krunjenju ustavnih nadležnosti RS – poručio je Šarović.
Rekao je da pokušaj vlasti da bude državotvorna, teško da može uspjeti, jer su kroz pripremu skupštine pokazali da su sve uradili sami, a istovremeno pozivaju na jedinstvo.

– Vi ste glavni učesnici u otimanju i prenosu nadležnosti sa RS. Vaša stranka je dala najveći doprinos podrivanju statusa RS. Od 2006. do 2010. usvojili ste 49 nadležnosti na nivo BiH, a iz ovog izvještaja to se ne vidi. Ako želite da budete državotvorni, treba da se suočite sa vašom prošlošću. Tada smo spremni da učestvujemo u jedinstvenim zaključcima. Govorite o zakonu kojim bi krivično odgovarali oni koji u Sarajevu ne poštuju stavove institucija RS. Uredu, možete da idete u tom pravcu ako ste naumili, ali taj zakon treba da ima retroaktivno dejstvo, da ocijeni sve one koji su 25 godina učestvovali u prenosu nadležnosti i da spriječimo da se to desi u budućnosti. Mislim da je to fer ponuda – poručio je Šarović.

SrpskaInfo

Danas objavljeno

Zemljotres u Baniji; epicentar kod Petrinje

M.

Srbi su u Sarajevu najmanje od 14. vijeka, različitosti treba da spajaju

M.

Zahtjev za hitno povlačenje konzula Admira Atovića

M.

Ostavite komentar