Golub ga spasao od kazne za prebrzu vožnju - Foto - BIGportal.ba
Auto-moto Ostalo

Golub ga spasao od kazne za prebrzu vožnju – Foto

Vozač iz Nemačke neće platiti kaznu za prekoračenje brzine zahvaljujući neobičnom spletu okolnosti.

Osoba koja je vozila stari Renault Twingo u nemačkom gradu Firzenu izbegla je kaznu za prebrzu vožnju iako je kamera koja beleži prekoračenje dozvoljene brzine snimila automobil u prekršaju. Naime, u trenutku nastanka fotografije, ispred vozila je proleteo golub koji je zaklonio lice vozača, pa policija nije mogla da identifikuje osobu koja je upravljala Twingom.

Za razliku od naših propisa, kojima je predviđeno da vlasnik automobila uhvaćenog u prekršaju pruži organima reda informaciju o tome ko je upravljao vozilom kada je prekoračena brzina, nemačka policija mora na osnovu fotografije da identifikuje vozača.

Tajanstveni vozač Twinga tako je zahvaljujući svom “anđelu čuvaru” izbegao da plati kaznu od 105 evra koja mu je sledovala jer je na mestu gde je ograničenje 30 km/h vozio 54 na sat.

Lokalna policija postavila je fotografiju automobila i goluba na svoju Fejsbuk stranicu, uz šaljiv komentar da bi možda trebalo kazniti goluba jer se i on kretao brže nego što je dozvoljeno. Policajci se nadaju da će vozač Twinga takođe videti fotografiju i da će izvući pouku kako bi sledeći put poštovao saobraćajne propise.

B92

Danas objavljeno

Linda Džekson stupila na dužnost generalne direktorice Peugeota

D

Ovaj Hudson Coupe iz 1949. ispaljuje 638 KS

D

KIA počela prodaju modela Sportage Black Edition

D

Ostavite komentar