20. Augusta 2021.

Goloruk lansirao medvjeda u svemir i to je jedna od najbizarnijih filmskih scena ikad

Big Portal

[ad_1]

DOBRO, svi znamo da je Lou Ferrigno jedini zakonit i jedini pravi Hulk, ali uloga Herculesa u filmu Hercules (1983.) je ipak nešto posebno. Lou možda jest nominiran za Zlatnu malinu u kategoriji najgoreg glumca i postao je njezin dobitnik u kategoriji za najgoru novu zvijezdu, ali taj film je jednostavno neka druga, ljepša dimenzija. Što je najvažnije, u sebi nosi scenu za koju je malo reći da je jedna od najvećih ikad. To je jednostavno scena koja vraća osmijeh na lice u najtežim životnim trenucima i uvijek je preporučljivo pustiti je kad tim za koji navijate izgubi bitnu utakmicu.

Dakle, film Hercules kreće i sve teče glatko, a u jednom trenutku ogromna Božja ruka pojavi se iz vodopada i riješi stvar. Ali dobro, sve to se još može staviti u granice normale, no negdje u još prvoj polovici priče Hercules se nađe u šumskoj borbi prsa u prsa s medvjedom i tu nastupa povijesni trenutak.

Grčevit duel junaka i zvijeri traje, i to traje dugo. Hercules nekako uspijeva savladati neprijatelja, baca ga na zemlju, ali u tom trenu primjećuje svog mrtvog oca kako leži pored. Tada ga bijes obuzme, vikne “Father”, a onda, slomljen od boli, zgrabi medvjeda i u sljedećem trenutku imamo kadar planeta Zemlje i tijela bačena medvjeda kako odlijeće u svemir. Ne samo da ga je Hercules jadnoga odstranio s planeta već životinja u letu počinje udarati redom u zvijezde i onda se na kraju sekvence, dok i dalje vidimo te zvijezde, događa još jedna genijalnost. Pojavljuje se montiran lik medvjeda preko većeg dijela ekrana i urlik kao neka vrsta odjavne špice njegova života, ili je to jednostavno omaž za časnu mrcinu, možda i rađanje novog sazviježđa.

Jedna je to od onih scena koje se moraju vidjeti da bi se u njih povjerovalo. Pa sve i da Lou Ferrigno nije ništa uradio osim nje, opet bi zadužio mjesto među gromadama, i to ne samo zbog divovske građe. Imao je poslije i nastavak Herculesa, glumio je i Sinbada, a o Hulku ne trebamo ni pričati s obzirom na to koliko ga je puta oživio. Prije svega toga dobio je titulu mistera svijeta, čak ga je Donald Trump 2018. imenovao za člana Odbora za sport, fitness i nutricionizam, no i kada se sve to stavi na vagu uspjeha, opet mora prevagnuti ručno lansiran medvjed. Za to se živi.

Sila Zeusa ne moli, a sila je on – Lou Ferrigno.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

[ad_2]

Originalni članak

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare