Golf uvijek postavlja standarde – šta donosi "osmica"? - BIGportal.ba
Auto-moto Noviteti

Golf uvijek postavlja standarde – šta donosi “osmica”?

“Cijela automobilska industrija očekuje da novi Golf postavi standarde”, najavio je osmu generaciju najpopularnijeg Volkswagena generalni direktor kompanije Herbert Dies.

Novi Golf je u četvrtak u Volfsburgu i predstavljen kao standard u određenim oblastima automobilske industrije.

Ovo su glavni aduti Golfa 8:

* Analogno ide u istoriju. Golf 8 je prvi kompaktni automobil kod koga se većina funkcija kontroliše preko digitalnih displeja. Na centralnoj tabli je ostalo samo nekoliko najnužnijih fizičkih dugmića.

* Mobilni telefon je ključ. Smartfoni su već godinama sve povezaniji sa kontrolom automobila, a novi Golf nudi mogućnost da on bude jedini kljuć. Nije potrebno imati čak ni signal i vezu, dovoljno je samo približiti mobilni vratima automobila i on će se otključati. Podatke o ključu moguće je poslati i drugima, tako da, na primer, članovi porodice mogu otključati i pokrenuti auto svojim telefonom.

* Ukoliko niste zadovoljni izborom opreme u svom Golfu, to nije problem. Zahvaljujući funkciji Features on demand sa samo nekoliko “klikova” preko mobilnog telefona možete da dodate sisteme poput navigacije, adaptivnog tempomata, kontrole glasom…

Foto: VW promo

* Volkswagen je ostao veran obliku koji je karakterisao sve generacije Golfa, ali je ipak poboljšao aerodinamiku na 0,275.

* Jedan od glavnih aduta je sistem Car2X. On omogućava Golfu da komunicira i razmenjuje informacije sa okolinom. Povezuje se sa automobilima i saobraćajnom infrastrukturom na udaljenosti do 800 metara i razmenjuje informacije o saobraćajnim nesrećama, radovima na putu, gužvama…

* Golf ima i jedan od najnaprednijih sistema poluautonomne vožnje. Travel Assist sistem omogućava da automobil sam preuzme kontrolu na upravljanje, ubrzavanjem i kočenjem do brzine od čak 210 km/h. S obzirom da zakon ne dozvoljava potpunu autonomnuu vožnju, vozač mora sve vreme da bar jednom rukom dodiruje volan, koji je opremljen senzorima za dodir.

Foto: VW promo

* Golf je prvi automobil sa DSG automatskim menjačem koji nema klasičnu ručicu menjača. Umesto nje je mali “džojstik” koji nije povezan sa menjačem već komande šalje elektronskim putem. Tako je oslobođen veliki prostor između prednjih sedišta.

* Među dodatnom opremom uz najviši paket Style moguće je dobiti inteligentni trozonski klima. Pristikom na opciju na ekranu možete izabrati grejanje ruku ili samo ispunjavanje kabine svežim vazduhom.

VW Golf je nastao 1974. godine. VW je do danas prodao više od 35.000.000 jedinica. U eri krosovera Golf je i dalje suvereni vladar Evrope.

https://twitter.com/volkswagen/status/1187994772646060032

Danas objavljeno

Gordon Murray T.33 – superGT za svakodnevno uživanje u vožnji

Vanja A

Počela proizvodnja Mazde CX-50

Vanja A

Škoda Octavia najčešće kraden automobil u 2021.

Vanja A

Ostavite komentar