26. Oktobra 2019.

GODIŠNJICA OD UBISTVA POLICAJACA Umjesto da nađu ubice podižu im spomenik

Big Portal

Umjesto da nadležni pred lice pravde izvede njihove ubice i nalogodavce, konačno istragu privedu kraju, danas će biti otkriveno spomen-obilježje na njihovom mjestu ubistva, u Geteovoj ulici na broju 1.

Istog dana u dvorani „Ramiz Salčin“ na Mojmilu biće održan i 1. memorijalni turnir u malom fudbalu „Adis i Davor“, a na mjestima gdje su ukopani, biće položeno cvijeće. Tako se brutalni zločin, pretvorio u puku ceremoniju.

– Želimo ih na ovaj način sačuvati od zaborava – poručili su juče iz MUP KS.

No, godinu nema odgovora ko ih je i zašto ubio. Istraga je ponovo krenula ispočetka, a formiran je novi tužilački tim da sve „dokaze“ ponovo pročešlja. Njihovim kolegama zabranjeno je da javno govore, a porodice i dalje čekaju pravda.

Da ima dokaze, Tužilaštvo KS bi davno podiglo optužnicu. Umjesto toga, traljavošću i nesposobnošću pojedinica, u pritvoru su devet mjeseci držani automafijaši s Pala, koji se sada sumnjiče za druga djela, piše Avaz.

Već godinu Tužilaštvo i MUP KS, koji je najavio da će prevrnuti kamen dok se ne nađu ubice, nisu nikada našli ni automobil iz kojeg je pucano, a ni pušku iz koje su ubijeni. Dokazi su rekla – kazala, iskazi nepotpuni.
Danas će, tako komesar MUP KS Nusret Selimović, koji je u vrijeme ubistva bio načelnik Policijske uprave Novi Grad, članovima porodica uručiti „Zlatne policijske značke“.

Ali, kako će ih pogledati u oči? Šta i kako reći Vujanovićevoj djeci da ubice njihovog tate nisu još pronađene, a s obzirom na protok vremena, nikada ni neće.

Umjesto pravde, MUP KS se pobrinuo da spomenikom, s njihovim imenima, pokuša sprati ljagu koja ima je vratom. Ali teško.

Šta kažu iz Tužilaštva KS

Iz Tužilaštva KS oglasili su juče povodom godišnjice ubistva. Naglašeno je da tužilački i policijski tim i dalje intenzivno radi na rasvjetljavanju krivičnog djela.

– U dosadašnjem toku istrage saslušani su brojni svjedoci, izvršena vještačenja i poduzete druge radnje dokazivanja, o čijim rezultatima ne možemo u ovom momentu obavijestiti javnost jer bi eventualno otkrivanje moglo dovesti u opasnost cilj istrage koja je u toku – naveli su iz Tužilaštva KS.

SrpskaInfo

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare