29. Juna 2022.

Godišnjica Mijatovićeve prečke: Proganjaće me cijelog života

Big Portal

Holandija je tada slavila rezultatom 2:1 i plasirala se u četvrtfinale, a tamo bi najverovatnije bili “plavi” da je Mijatović iskoristio čuveni penal.

Vladimir Jugović je povučen za dres, sudija iz Španije Garsija Aranda je dodelio najstrožu kaznu, a tadašnji napadač Real Madrida tukao je iz sve snage i pogodio prečku.

https://www.instagram.com/p/CfZT3YSMS5g/?utm_source=ig_web_copy_link

Mnogi kažu da se ona i dalje trese u Tuluzu, a 24 godine kasnije Mijatović je evocirao ovu situaciju i priznao da mu je to najgori momenat u karijeri.

“Svi mi kažu: ‘Imao si sjajnu karijeru, ali onaj penal…’ Eto, taj promašeni penal će me pratiti dok sam živ. Nekako sam bio siguran da ću dati gol, nisam previše razmišljao o drugačijem scenariju. To sam shvatio kao deo posla koji moraš da odradiš. Spustio sam loptu na onu tačkicu, pogledao golmana. Van der Sar je visok golman, ima dugačke ruke, odjednom mi se gol tako suzio, pomislio sam na to šta treba da radim i odlučim se da podignem malo loptu. Šutnuo sam po sredini, ali ona je udarila u prečku i pala na zemlju”, rekao je Mijatović.

B92.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare