Godišnji odmori zatvaraju 13 vrtića: Ljeto donosi novi režim rada gradskih obdaništa - BIGportal.ba
Banja Luka

Godišnji odmori zatvaraju 13 vrtića: Ljeto donosi novi režim rada gradskih obdaništa

Banjalučki gradski vrtići će od 4. jula do 5. avgusta raditi smanjenim kapacitetom, a redukovani način rada se organizuje svakog ljeta, tokom sezone godišnjih odmora.

Prema informacijama iz Centra za predškolsko vaspitanje i obrazovanje, djeca će moći boraviti u 17 objekata, dok će u tom periodu biti zatvoreno 13 vrtića. Mališani koji inače borave u vrtićima koji u narednom periodu neće raditi, biće raspoređeni u druge objekte.

– Sa djecom koja dolaze u druge vrtiće obavezno rasporediti bar po jednog vaspitno obrazovnog radnika iz vrtića iz kojeg djeca dolaze. Ti vaspitači bi trebali po mogućnosti biti angažovani u jutarnjoj smeni, kako bi prihvat djece protekao s manje teškoća u realizaciji vaspitno obrazovnog rada, adaptacije, osećaja sigurnosti i socijalizacije u novoj sredini – poručili su iz ove ustanove.

Precizirali su da će zabavišna grupa tokom jula i avgusta raditi po ustaljenom režimu rada u vrtiću „Radost“.

Prema podacima iz Centra, u narednom periodu radiće vrtići: Naša djeca, Plavi čuperak, Bubamara, Neven, Kolibri 1 i 2, Marija Mažar, Bambi, Radost, Dora, Zmaj Jova Jovanović, Nataša, Anđelak, Mali drugari, Prvi koraci, Srećno djetinjstvo i Pčelica.

U gradske vrtiće upisano je oko 2.600 mališana. I pored tog broja upisane djece jedan od problema koji se često spominje u kontekstu javnih vrtića su duge liste s imenima mališana koji čekaju na slobodno mjesto.

Na tom spisku se već godinama nalazi prosječno 2.000 mališana.

PRIVREMENO ZATVORENI VRTIĆI
U narednom periodu ovi vrtići će biti zatvoreni: Sunce, Pinokio, Leptirić, Cvrčak, Luna, Ježeva kućica, Lana, Ježurka ježić, Poletarac, Tijana, Zabavište, Palčica, Srna.

Danas objavljeno

Osam beba rođeno u Banjaluci

M.

Zakazani radovi na cjevovodu u više ulica

M.

Planirana isključenja električne energije za 17. avgust 2022. godine

Vanja A

Ostavite komentar