Godinama silovao maloljetnu kćerku, djevojčica SE SLOMILA pred pedagogom - BIGportal.ba
Hronika Republika Srpska / BiH Vijesti

Godinama silovao maloljetnu kćerku, djevojčica SE SLOMILA pred pedagogom

Čitanjem optužnice i iznošenjem uvodnih riječi, prekjuče je pred Vijećem Kantonalnog suda u Sarajevu počelo suđenje državljaninu Srbije M. D. (40), koji je optužen za rodoskvrnuće i obljubu svoje 14-godišnje kćerke.

Suđenje je zatvoreno za javnost, a optuženi je ranije negirao krivicu te je predmet proslijeđen na suđenje. Ocu monstrumu je produžen pritvor.

Prema navodima iz optužnice koja je potvrđena 20. novembra, pohotni otac tereti se da je tri godine seksualno zlostavljao maloljetnu kćerku. Užas kroz koji je prolazila djevojčica vjerovatno nikad ne bi bio otkriven da se ona nije obratila pedagogu u školi koju pohađa.

Djevojčica se slomila te je do u detalje opisala jezive scene kroz koje je prolazila proteklih godina.

Slučaj je prijavljen vogošćanskoj policiji, a otac pedofil je uhapšen sredinom oktobra. S njim je uhapšena i njegova supruga, 34-godišnja M. D, koja je znala šta se dešava, ali, kako je rekla policiji, zbog sramote to nije prijavljivala.

Avaz nezvanično saznaje da je otac mostrum tri puta dnevno primoravao kćerku na seks. Kada bi se djevojčica požalila da je boli, on joj je govorio “nemoj plakati”.

U cijelu priču, koja je potresla i same policajce, uključio se i Centar za socijalni rad, a djevojčica je u oktobru bila smještena u sigurnu kuću.

Majka bila osumnjičena
Majka, koja je bila osumnjičena za krivično djelo pomoći počiniocu ovog gnusnog djela, nije obuhvaćena optužnicom jer je kao supruga bliži srodnik i ne može krivično odgovarati. Žena je prije mjesec puštena iz pritvora.

Djevojčica nije saslušana
Osim djevojčice, par ima još dvoje mlađe maloljetne djece. Porodica je inače iz Sjenice, a u Sarajevu nisu imali prijavljen boravak. Zbog toga se umiješala i Služba za poslove sa strancima, koja je pokrenula postupak protjerivanja majke i djece u Srbiju. Prema posljednjim informacijama, oni su još u BiH i najvjerovatnije će ostati do okončanja postupka, jer djevojčica još nije saslušana.

SrpskaInfo

Danas objavljeno

Vrijednost kompanije Tesla premašila bilion dolara

M.

Rusija: Nedopustiva demonizacija srpskog naroda u BiH

M.

Uzbunjivači Frensis Haugen: „Zakerberg ima kontrolu nad tri milijarde ljudi“

M.

Ostavite komentar