Goca Šaulić otkrila detalje suđenja: Bilo je mučno - BIGportal.ba
Ex Yu

Goca Šaulić otkrila detalje suđenja: Bilo je mučno

Nakon tri godine od saobraćajne nesreće u kojoj su nedaleko od Bilefelda stradali Šaban Šaulić i Mirsad Kerić, a Slobodan Stojadinović zadobio teške povrede, održano je suđenje Turčinu Alsinu Leventu u Giterslohu.

Alsin je dobio tri godine i tri mjeseca zatvora, a udovica Šabana Šaulića, Gordana Šaulić u Jutru na Prvoj progovorila je o suđenju i otkrila sve detalje.

“Faktični će biti tri godine, jer je već tri mjeseca bio u istražnom zatvoru. Da je bila obrnuta situacija, bilo bi drugačije. Tri godine čekanja i mučenja, agonija koja je trajala, susret sa tom osobom. Imao je drogu i alkohol u krvi, a ne vožnja iz nehata. Ne bih voljela da ništa ružno kažem. Bila je mala prostorija, ušao je čovjek sa kapuljačom, sa maskom, držao je knjigu ispred lica, trudila sam da ga ne gledam, nisam željela taj lik da zapamtim. On je priznao krivicu, vozio je 160 na sat, a bilo je dozvoljeno 80. Toliko je sramno. Nama ta kazna ništa ne znači, ali on tri godine šeta, pije, jede, normalno živi, dok ova dva čovjeka nisu tu”, rekla je Goca i dodala:

“Kao prodica se više nećemo pojavljivati na tim ročištima jer je jako stresno. Šta ćemo dobiti ne znamo, ali ćemo pokušati da ta pravda bude koliko toliko zadovoljena. Mora da se zna da se sudilo njemačkom državljaninu, a oni su dva stranca. Mi sa našim bolom nastavljamo dalje. Stojadinović je izuzetno teško i psihički, čovjek je ostao invalid”, dodala je Gordana.

Ona se prisjetila kada se upoznala sa Šabanom.

“Mi smo odrastali i starili zajedno, sa svim burama i olujama. Uvijek smo imali brod koji je znao gdje mu je luka. Troje djece smo odgajali, to je naš najveći uspjeh. Bili smo jedno drugom vjetar u leđa. Moj život je bio Šaban, njegov život i njegova karijera. Sve što je radio je radio najbolje. Imala sam 17 godina kada smo se upoznali. Bilo je malo problematično jer sam bila jedinica. On je tada već uveliko pjevao”, prisjetila se Goca.

Šabnova supruga ispričala je koliko joj nedostaje svakog dana, prenosi Blic.

“Nedostaje mi svaki dan. Nedostaju mi razgovori. Dobili smo praunuka. On je dio nas, uvijek se pitamo šta bi rekao tata. Idemo dalje. Luka ga je zvao dekara, imali su poseban odnos. Unuke ga pamte, često ga spominju. Bio je najsrećniji sa njima. Mladost je bila takva da je malo vremena provodio sa djecom, pa se posvetio unucima”,  rekla je.

(Blic)

Danas objavljeno

Bojana Gregorić Vejzović: Za Borisa sam se udala bez pristanka roditelja

Vanja A

Karleuša dala novac da spasi kravu Slavicu

Vanja A

Maša Terzić proslavila rođendan – blistala u pripijenoj haljini

Vanja A

Ostavite komentar