"Go Far fondacija" donirala novac i za javne kuhinje - BIGportal.ba
Banja Luka

“Go Far fondacija” donirala novac i za javne kuhinje

“Go Far fondacija” će prvih 15.000 KM koje je prikupila tokom projekta “Koračaj za humanost”, odnosno koje su uplatile članice grupacije, rasporediti na jednake dijelove organizacijama koje brinu o djeci i javnim kuhinjama Udruženja građana “Mozaik prijateljstva” i banjalučkog Crvenog krsta.

Kako navode, po 3.000 maraka će, osim navedenim organizacijama, donirati i “SOS – dječijim selima BiH”, Domu “Rada Vranješević” i “Novoj generaciji”.

Iz ove fondacije ističu da na aplikaciji trenutno imaju više od 1.000 registrovanih korisnika koji aktivno prikupljaju sredstva za njihov fond.

“Cilj nam je bio da do kraja sedmice dođemo do 15.000 KM, kako bi prva kompanija donirala ova početna sredstva”, kazala je za “Nezavisne” Mirjana Tepšić, direktorica ove fondacije.

Naglašavaju da tu neće stati te da im je želja da stignu do krajnjeg cilja, a to je minimum 50.000 KM doniranih sredstava, za koje su se članice “Infinity grupacije”, koja je i osnivač Fondacije, obavezale da će donirati.

“Svakako nam je cilj da animiramo i druge kompanije da se i one uključe i doniraju sredstva koja građani prikupljaju, te na taj način pomognu rad upravo ovih institucija”, dodali su iz “Go Far fondacije”.

Miroslav Subašić, predsjednik Udruženja građana “Mozaik prijateljstva”, za “Nezavisne” ističe da je veoma srećan što će na ovaj način ljudi moći šetnjom da unaprijede zdravlje, ali i da pomognu sugrađanima kojima je pomoć potrebna.

I Željkica Ilić, sekretar Crvenog krsta Banjaluka, ističe da je zadovoljna što će ova fondacija odvojiti jedan dio sredstava i za njihovu javnu kuhinju.

Aplikacija “Go Far fondacija” je dostupna za besplatno preuzimanje na android uređajima preko Google Play prodavnice.

Nezavisne novine

Danas objavljeno

Planirana isključenja električne energije za 27.10.2021. godine

Vanja A

Nastavljena sjednica Skupštine grada Banjaluka

M.

Ove ulice u Banjaluci danas bez vode

M.

Ostavite komentar