Gmail rezultati pretrage sada će uključivati email adrese - BIGportal.ba
Tehnologija World-wide-web

Gmail rezultati pretrage sada će uključivati email adrese

Traka za pretragu u Gmail-u već je moćna alatka, posebno kada se koriste napredni filteri, a sada će u rezultatima prikazati povezane pseudonime email-a.

Pseudonim emaila je jednostavno “alternativna adresa za prijem mail-a”, koja se često koristi za: zvanične promene imena, željena imena i kao rezultat rebrendiranja preduzeća, akvizicija ili podružnica.

Rezultati se povlače iz from, cc i bcc redova, kao i iz tela poruke, ako se u njoj pojavljuju i to u bilo kom njenom delu. Google objašnjava da će ova funkcija omogućiti da korisnici ne moraju da vode tekuću listu promena emaila.

Ova nova funkcija ne utiče na Labels. Sa ovom promenom, pretraživanje će biti lakše, a rezultati sveobuhvatniji, jer korisnici neće morati da pamte sve pseudonime koje neko ima i da izvršavaju više pretraga za svaki od njih, navodi PCPress.

Međutim, korisnici će i dalje moći da pretražuju tačne račune koristeći navodnike oko adrese u pitanju.

Pseudonimi email-a u Gmail pretrazi raspoređeni su na sledeće Workspace nivoe: Google Workspace Essentials, Business Starter, Business Standard, Business Plus, Enterprise Essentials, Enterprise Standard i Enterprise Plus, kao i G Suite Basic, Business, Education, Enterprise for Education i Nonprofits klijente

Danas objavljeno

Potvrđeno: Microsoft kupuje Activision Blizzard za 68,7 milijardi dolara!

Vanja A

Pojavili su se specifikacije i renderi za nove Realme Buds Air 3 slušalice

Vanja A

Xiaomi Redmi Note 11 serija stiže u Europu 26. januara

Vanja A

Ostavite komentar