Gmail postao pametniji - BIGportal.ba
Tehnologija World-wide-web

Gmail postao pametniji

Gmail je dobio ogromno poboljšanje u svojoj funkciji pretraživanja, koje će zapravo biti značajno za veći broj korisnika, ali ako uključite prava podešavanja.

Gmail već dugo obezbjeđuje funkciju pretraživanja, čak nudi i specifične filtere i parametre koji pomažu svojim korisnicima da pronađu pravi sadržaj u prepunom prijemnom sandučetu, ali uprkos ovim naprednim naporima ipak ne koriste pun potencijal platforme.

U te svrhe, Gmail će sada koristiti mašinsko učenje da bolje razumije šta tražite.

Novi proces se vrti oko prethodnih pretraga da bi se razumio tip rezultata na koje kliknete kada tražite nešto. Nakon ažuriranja, funkcija pretrage će gledati dalje od prezimena kontakata, kao što je to činila u prošlosti, prenosi Tech Radar.

Sada će se gledati praktično sve dostupne informacije, kao što su puna imena i mejl adrese, ali i prethodni mejlovi i koliko često vas ta osoba kontaktira, što bi trebalo značajno da olakša pretragu u Gmail-u.

Da biste omogućili Gmail-ovu kontekstualnu pretragu, moraćete da omogućite Web and App Activity na svom Google nalogu, što može biti problematična vest za korisnike koji su zabrinuti za svoju privatnost i način na koji se njihovi podaci koriste.

To je prava caka.

Ovaj potez je dio niza ažuriranja koje je uveo Gmail u pokušaju da zadrži svoju poziciju kao jednan od najpopularnijih klijenata e-pošte usred sve veće konkurencije kao što su Proton Mail i Apple Mail.

(Telegraf)

Danas objavljeno

Apple dostigao brojku od 2 milijarde aktivnih uređaja

Vanja A

Broj ljubavnih prevara na internetu je udvostručen od početka pandemije

Vanja A

Word dobija ChatGPT integraciju

Vanja A

Ostavite komentar