GM tužio FCA za podmićivanje sindikata! - BIGportal.ba
Auto-moto Ostalo

GM tužio FCA za podmićivanje sindikata!

Predstavnici FCA grupacije saopštili su danas da pregovori o udruživanju snaga sa PSA grupom, čime bi nastala grupa vrijedna 50 milijardi dolara, dobro napreduju, uprkos tužbi kompanije General Motors (GM).

GM je, naime, podneo tužbu u Sjedinjenim Državama protv FCA. Oni tvrde da je ta kompanija tokom više godina podmićivala zvaničnike sindikata “Udruženi radnici auto-industrije” (UAV). Na taj način bi korumpirala pregovarački proces i stekla konkurentsku prednost. To je GM navodno koštalo milijarde dolara, prenosi Rojters.

“Pregovori napreduju nesmetano.”, izjavio je danas portparol FCA o razgovorima sa PSA grupom. Spajanjem tih kompanija nastao bi četvrti po veličini proizvođač automobila na svetu.

Akcije FCA su jutros pale za 3,4 procenta. Sa druge strane, deonice PSA grupacije su pale za 1,4 odsto.

Upitan da li bi ova tužba mogla da dovede do preispitivanja predloženog sporazuma o spajanju dveju kompanija, jedan izvor blizak FCA je kratko odgovorio: “Ne”, prenosi Rojters.

“Zapanjenila nas je ova tužba. Kako sadržajem tako i tajmingom. Možemo samo da pretpostavimo da ima za cilj da poremeti naše predloženo spajanje sa PSA.”, naveo je glavni izvršni direktor FCA Majk Menli u pismu zaposlenima.

“FCA će se žestoko braniti od ove “bezrazložne” tužbe”, navodi se u pismu u koje je Rojters imao uvid.

“Ovaj čin nas neće usporiti. Nastavimo sa podizanjem poslovnih performansi pošto naše konkurente to očigledno sekira”, poručio je Menli.

Iz francuske grupe PSA su odbili da komentarišu tužbu GM-a i njen potencijalni uticaj na pregovore o spajanju, napominje britanska agencija.

GM tužio FCA za podmićivanje sindikata!

Izvor: Vrelegume

Danas objavljeno

Restilizovana Seat Arona daleko nadmašila prethodni model u testu „severnog jelena“

Vanja A

Aspekt koji se često ignoriše a od kojeg može da zavisi uspjeh marke ili vozila

Vanja A

Meizu se prodaje kineskom automobilskom gigantu, kompaniji Geely

Vanja A

Ostavite komentar