GM će gubiti po 20.000 dolara na osnovnoj verziji Corvette C8 - BIGportal.ba
Auto-moto Ostalo

GM će gubiti po 20.000 dolara na osnovnoj verziji Corvette C8

Američki proizvođač iznenadio je sve kada je na premijeri svog supersportskog automobila obznanio da će početna cijena iznositi svega 59.995 dolara.

Uoči lansiranja osme generacije modela Chevrolet Corvette spekulisalo se kolika bi mogla da bude startna cena ovog superautomobila sa centralno postavljenim motorom koji proizvodi 497 KS.

Ipak, niko nije moga da pretpostavi da će General Motors postaviti osnovnu cenu tako nisko. Tada se govorilo da je možda u pitanju samo marketinški trik kako bi se o C8 više pisalo u medijima, a da proizvođač kasnije planira da koriguje početnu cenu naviše.

GM je sličnu praksu primenio kada je predstavljao prethodnu generaciju – Corvette C7. Tada je u drugoj godini proizvodnje bazični model poskupeo za 2.000 dolara, a sledeće godine za još 2.000 dolara.

Foto: GM promo

Međutim, čak ni eventualno povećanje od 4.000 dolara ne bi pomoglo GM-u da izbegne gubitke prilikom prodaje najjeftinije verzije C8.

Kako saznaje MotorTrend, Chevrolet bi mogao da podigne cenu bazične verzije tek na modelu za 2021. godinu. Do tada, GM će gubiti oko 20.000 dolara na svakom C8 koji se prodaje u osnovnoj verziji.

Isti izvor navodi da je projektovana startna cena prilikom preliminarnih kalkulacija iznosila 79.995. Naime, toliko bi trebalo da košta najjeftiniji Chevrolet Corvette da bi se pokrili troškovi razvoja i proizvodnje osme generacije ovog automobila.

Izvor: B92

Danas objavljeno

Šta ako vam kiša poplavi automobil: Pet korisnih savjeta

Zeljka

Kako izgleda najpouzdanija Toyota u vojnoj verziji

Zeljka

Stigao je Opel Astra GSe – sportski plug-in hibrid

Zeljka

Ostavite komentar