Glumica Vanja Ejdus dobitnik nagrade „Raša Plaović“ - BIGportal.ba
Ex Yu

Glumica Vanja Ejdus dobitnik nagrade „Raša Plaović“

Glumica Vanja Ejdus dobitnik je nagrade „Raša Plaović“, koju Narodno pozorište u Beogradu dodeljuje za najbolje glumačko ostvarenje na svim beogradskim pozorišnim scenama u sezoni 2021/2022.

Kako se navodi u saopštenju Narodnog pozorišta, Ejdus je nagradu dobila za ulogu Aleksije u predstavi Uspavanka za Aleksiju Rajčić, po tekstu Đorđa Kosića i u režiji Juga Đorđevića.

Odluku, većinom glasova, doneo je žiri u kojem su bili dramska umetnica Branka Petrić (predsednik), dramaturg Željko Hubač (potpredsednik) i članovi – novinarka Borka Trebješanin, glumica Bojana Stefanović i reditelj Andrej Nosov.

Nagrada će biti uručena na Dan Narodnog pozorišta, 22. novembra, u 12 časova na Velikoj sceni.

Predstava Uspavanka za Aleksiju Rajčić, koju je Narodno pozorište u Beogradu realizovalo u koprodukciji sa Sterijinim pozorjem i Fondacijom „Novi Sad – Evropska prestonica kulture 2022″, premijerno je izvedena 30. aprila ove godine.

Dosadašnji dobitnici ovog prestižnog priznanja su Petar Banićević, Lazar Ristovski, Branislav Ciga Jerinić, Branimir Brstina, Petar Kralj, Vera Čukić, Ljuba Tadić i Ksenija Jovanović.

Laureati su bili i Tihomir Arsić, Dragan Mićanović, Marko Nikolić , Miodrag Mrgud Radovanović, Mihailo Janketić, Predrag Ejdus, Tihomir Stanić, Vladan Gajović, Vlastimir Đuza Stojiljković, Milan Gutović, Boris Isaković i Nikola Ristanovski.

Moj lični momenat i gubitak oca postao je javni, ali to je u redu: Vanja  Ejdus ispričala kako se OSEĆA nakon očeve smrti!

Nagradu su dobili i Boris Komnenić, Nataša Ninković, Igor Đorđević, Vojin Ćetković, Dara Džokić, Slobodan Beštić, Nada Šargin, Olga Odanović, Nela Mihailović, Nenad Jezdić i Miodrag Miki Krstović.

RTSmagazin.

Danas objavljeno

Pjesme koje se takmiče za srpskog predstavnika na Evroviziji

Vanja A

Sjećate li se Swarovski kupatila Dragane Mirković

Vanja A

Marija Šerifović o svom ocu: Sve sam mu oprostila, roditelje ne možemo da biramo

Vanja A

Ostavite komentar