Glumica poručila: "Probajte da dojite", pa izazvala bijes majki - BIGportal.ba
Magazin Showbiz

Glumica poručila: “Probajte da dojite”, pa izazvala bijes majki

Američka glumica Bet Midler našla se na meti kritika javnosti zbog svoje poruke.

Ona je na svom Tviter nalogu objavila poruku koja se odnosi ne sve novopečene mame sveta, a usko je povezana sa dojenjem

“Probajte da dojite. Besplatno je i dostupno na zahtev”, napisala je ona, nakon što se većina mama požalila da su zalihe adaptiranog mleka (odnosno formula) drastično opale, te da ih nema u prodaji.

Njen komentar razbesneo je žene, a mnoge su postavile pitanje – šta ćemo sa onim ženama koje ne mogu da doje iz različitih razloga?

“Bet, s poštovanjem, ovo je loš potez. Imala sam blizance. Nisam proizvodila dovoljno mleka za oboje. Bez formule, morala bih da biram koje ću dete da nahranim. Da ne govorimo o deci koja se odvajaju od majki na rođenju zbog zdravstvenih razloga”, uzvratila je autorika i predsednica organizacije Purpose Iliz Hog.

“Neznanje sadržano u ovom tvitu je ogromno. Postoje mnoge majke koje su podvrgnute hemoterapijama i drugim medicinskim tretmanima. One bi rado dojile, ali ne mogu nauditi svojoj deci dok se bore za sopstveni život”, dodala je majka i doktorka Nikol Safier.

Ubrzo je reagova i viši savetnik bivšeg predsednik SAD-a Donalda Trampa – Stiven Miler.

“Kakva uvredljiva izjava. Postoji bezbroj razloga zašto dojenje nije opcija za mnoge majke – previše ih je da bi se ovde ušlo. A ako ste koristili formulu, ne možete samo da okrenete prekidač. Da ne spominjemo milione beba sa alergijama na mleko/hranu…”, napisao je on.

Danas objavljeno

Travis Barker završio u bolnici

Vanja A

Škola u Srbiji zabranila kratke hlače, učenik se pojavio u maminoj haljini

Vanja A

Dr.Dre plovi Jadranom na jahti čiji je sedmični najam milion KM

Vanja A

Ostavite komentar