Glumica otkrila da je dvaput pobacila: "Ja sam odabrala" - BIGportal.ba
Magazin Showbiz

Glumica otkrila da je dvaput pobacila: “Ja sam odabrala”

GLUMICA Alyssa Milano 1993. godine dvaput je pobacila, a tek sada, 26 godina kasnije, osjetila se spremnom o tome progovoriti javno.

Priču je objavila u sklopu svog podcasta s nadom da će slušaoci razmisliti o novim američkim zakonima kojima se želi zabraniti pobačaj.

“Znala sam da u to vrijeme nisam spremna biti majka pa sam odabrala pobačaj. Ja sam odabrala. To je bio moj izbor i za mene je bio apsolutno ispravan”, rekla je i dodala da nije bila ni pod čijim uticajem ili pritiskom.

Milano je u to vrijeme bila u ranim dvadesetim godinama, a nakon prvog pobačaja, iste godine je uslijedio još jedan. Kako kaže, bila je u ozbiljnoj vezi i koristila je kontracepcijske pilule. 

“Nisam bila spremna postati majka, htjela sam se fokusirati na karijeru i budućnost. Pila sam lijekove koji su mogli uzrokovati probleme s djetetom i patila sam od tjeskobe”, dodala je, ali je napomenula da odluka koju je donijela nije bila jednostavna.

“Nisam to željela, ali sam to trebala. Koristila sam kontracepcijske pilule kao zaštitu, a dogodilo se još jednom. Pobačaj je bio ispravna odluka. Danas sam zbog toga tu gdje jesam i mogu govoriti o reproduktivnim pravima. Ovo je borba za slobodu žena. Moraju biti ravnopravne s muškarcima i živjeti kako žele”, smatra Milano koja je danas majka dvoje djece u uzrastu od četiri i sedam godina.

https://www.instagram.com/p/B1VAVz0gi_y/?utm_source=ig_embed

Progovorivši o ovoj temi, glumica se pridružila zvijezdama poput Amber Tamblyn, Tess Holliday i Minki Kelly koje su ranije podijelile svoja iskustva o ovoj temi. 

Danas objavljeno

Kate zasjala u istoj haljini koju je nosila prije deset godina, William izgleda jednako zaljubljen

Vanja A

Oprah otkrila kako je pronašla životni put: Postavite ovo pitanje pa iskreno odgovorite

Vanja A

Zbog čega se vjeruje da crne mačke donose nesreću

Vanja A

Ostavite komentar