27. Januara 2021.

GLUMCI PRIMILI KINESKU VAKCINU: Dramski umjetnici čekali u redu za imunizaciju na “Beogradskom sajmu”

Big Portal
U REDU za vakcinaciju na “Beogradskom sajmu”, juče su bili zaposleni u ustanovama kulture. Hala 3 bila je tako stecište poznatih pozorišnih i televizijskih glumaca, koji su ličnim činom dali podsticaj sugrađanima da pristupe kolektivnoj imunizaciji.

Ukupno 210 umetnika juče je primilo kinesku vakcinu. Među njima bili su Lena Bogdanović, Ivan Jevtović, Srđan Karanović, Milica Mihajlović, Ivan Zarić, Branko Milićević poznatiji kao Branko Kockica, Erol Kadić, Marko Baćović, Sandra Bugarski, Ivana Nikolić… Bio je tu i državni sekretar u ministarstvu zdravlja dr Mirsad Đerlek. Prema rečima zamenika gradonačelnika Gorana Vesića, u petak će biti organizovano vakcinisanje u Beogradskom dramskom pozorištu za njih 153 koji su se izjasnili da žele “Fajzer-Bajontek” vakcinu, dok će rusko cepivo dobiti uskoro još tridesetak dramskih umetnika.

– Kao i novinari, za koje je Vlada Srbije dala kvotu, tako su i zaposleni u ustanovama kulture u prioritetnoj grupi – rekao je Vesić. – Dobro je da ljudi koji su popularni i mogu da utiču na javno mnjenje, daju primer drugima jer je vakcinacija jedini način da izađemo iz ove situacije.

Spas za planetu

GLUMAC Tihomir Stanić veruje u medicinu, nauku, dostignuća, obrazovanje, progres i ima poverenje u lekare.

– Nema razloga za strah od vakcine, one su spasle čovečanstvo prethodnih decenija – istakao je Stanić.

– Dužan sam da primim vakcinu zbog svojih partnera i zbog toga što time omogućavamo publici da dođe u pozorište. Nadam se da ćemo posle vakcinacije moći normalno da igramo predstave.

Upravnik Beogradskog dramskog pozorišta Jug Radivojević rekao je da je ovo izuzetno značajan dan za beogradska pozorišta, kao i da je ovo put za rešavanje ozbiljnog problema.

Foto: Фото Милена Анђела

– Stoički smo podneli prošlu godinu. Nadam se da ćemo sledeću sezonu imati bez prekidanja, u punom kapacitetu, i da ćemo se vratiti normalnom životu. Sve će to biti “Nekako s proljeća” – izjavio je Radivojević.

Događaju je prisustvovala i ministarka kulture i informisanja Maja Gojković, kao i sekretar za kulturu Ivan Karl.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare