Glumac za lek donirao 70 odsto zarade od prvog Matriksa - zbog sestre Kim - BIGportal.ba
Magazin Showbiz

Glumac za lek donirao 70 odsto zarade od prvog Matriksa – zbog sestre Kim

Glumac Kijanu Rivs je 70 posto zarade od prvog u nizu filmova franšize Matriks, koji je snimljen 1999. godine, donirao stručnjacima za istraživanje leka za leukemiju.

Za snimanje tog filma dobio je unapred 10 miliona dolara, a ugovorom mu sleduje i deo zarade filma, što je ukupna zarada od 35 miliona dolara. Od toga je Kijanu odlučio da zadrži 30 posto, a ostatak je donirao.

Kijanu se na donaciju za istraživanje leka za leukemiju odlučio jer se njegova sestra Kim deset godina borila s tom zloćudnom bolesti, koja joj je dijagnostifikovana 1991. godine. Glumac je sve vreme bio uz sestru dok se borila s bolesti, sve dok na kraju nije došla u remisiju.

Strani mediji su ranije navodili da je Kijanu potrošio oko pet miliona dolara na razne terapije kako bi pomogao Kim, a čak je prodao svoj dom i preselio se bliže sestri. Odložio je snimanja nastavaka Matriksa.

“Uvek je bila tu za mene. Uvek ću ja biti tu za nju”, rekao je ranije Kijanu, piše “Daily Mail”.

Glumac je još pre više od deset godina osnovao dobrotvornu organizaciju za pomoć ljudima koji se bore s rakom. Za “Ladies Home Journal” 2009. godine rekao je da ne želi da preuzima zasluge organizacije.

“Imam privatnu humanitarnu organizaciju koja deluje pet ili šest godina i pomaže u nekoliko dečjih bolnica te se bavi istraživanjem raka. Ne volim da vezujem ​​svoje ime za to, samo prepuštam organizaciji da radi ono što radi”, rekao je Kijanu tada.

Danas objavljeno

Bio je u vezi sa najboljim frajerima, a tvrdi da nije gej

Vanja A

Venecija: Lako do nje, kako kroz nju

Vanja A

Odbjegli pas prekinuo utakmicu: Vlasnici ga prepoznali i vratili kući nakon sedmica traganja

Vanja A

Ostavite komentar