Glumac platio da ga pretuku, a sada tvrdi da se "ljubio i drogirao" sa napadačem - BIGportal.ba
Magazin Showbiz

Glumac platio da ga pretuku, a sada tvrdi da se “ljubio i drogirao” sa napadačem

U Čikagu je prošlog ponedeljka započelo suđenje američkom glumcu Džasiju Smoletu (36), poznatom iz serije “Imperija” koji je uhapšen zbog organizovanja lažnog rasističkog napada na samog sebe kako bi stekao publicitet i podstakao razvoj karijere, pišu američki mediji.

Naime, Džasi je optužen da je u 2019. godini lažno prijavio policiji da su ga dvojica maskiranih muškaraca napala i vređala zbog rase i seksualne orijentacije. Uz to su ga, kako je barem tada tvrdio, i fizički napali, vezali mu omču oko vrata a zatim ga posipali nepoznatom hemikalijom.

Glumac je nakon navodnog napada ispričao i da su mu muškarci vikali da su u zemlji MAGA, prema sloganu iz kampanje američkog predsednika Donalda Trampa (Make America Great Again).

On tvrdi da nije kriv i da nije planirao i učestvovao u tom napadu. Ipak, sud ga tereti po šest tačaka prekršaja zbog sumnje da je davao lažne izjave policiji.

Svedočenje glumca fokusiralo se na njegov odnos s braćom Osundairo koji su 2019. privedeni zbog sumnje za napad na Smoleta. Oni su takođe svedočili na suđenju, a jednog od braće, Olabinja Osundaira, glumac je optužio za homofobiju, što je ovaj negirao na sudu. Obojica su na sudu rekli da im je Smolet za insceniranje napada platio 3.500 dolara.

Naime, advokat Smoleta pitao je da li se može verovati Olabinju, na što je on odgovorio da je znao da nikada ne može, prenosi CNN.

“Stvarao mi je osećaj nelagode. Svaki put kada smo bili u društvu, on nije hteo da razgovara sa mnom”, rekao je glumac pred sudom.

S druge strane, Abimbola Osundairo, svedočio je na sudu da mu je glumac rekao da želi da ga istuče dovoljno da ima vidljive povrede, ali da ga ne povredi ozbiljno. To ga je tada zbunilo.

Smolet je Abimbola navodno gledao kao prijatelja. Svedočio je na sudu da mu je Abimbola pomagao da nabavi drogu, uključujući i kokain. Osim toga, tvrdi da se između njih razvila ljubavna veza kao i da su imali intimne odnose u Čikagu.

Kako piše CNN, na sudu je glumac rekao da su se u privatnoj sobi zajedno drogirali i ljubili, a rekao je i da su se zajedno zadovoljavali u drugom navratu.

Abimbola je ovo negirao ranije tokom suđenja kada je naveo da nije ni znao da je privlačan Smoletu kao i da između njih nikada nije bilo privlačnosti.

U drugom navratu Smolet je svjedočio o tome da često voli da puši marihuanu i vozi jer mu je to način da pobegne od obožavalaca. To je često radio sam, ali mu je nekada, kako je rekao, društvo pravio upravo Abimbola.

Podsetimo, Džasi je ranije optužen po 16 tačaka optužnice za lažno prijavljivanje policiji.

Prema tvrdnjama policije, dvojica braće, Olabinjo i Abimbola Osundairo, priznali su da im je Smolet platio 3.500 dolara, da isceniraju napad, jer nije bio zadovoljan iznosom svoje plate.

Lokalni novinari pronašli su snimke nadzorne kamere dvojice braće kako kupuju stvari koje su navodno upotrebljene u prevari, među kojima i crvenu kapu i maske za lice. Isto tako, Džasi je navodno i sam sebi poslao preteće, rasističko pismo.

Glumac Smolet nakon ovog skandala izbačen je iz postave serije “Imperija”.

Danas objavljeno

Ovo je 9 najskupljih haljina svih vremena

Vanja A

Ovako je Georgina Rodriguez izgledala prije ljubavi s Ronaldom

Vanja A

Pojela 32 rolnice sušija pa završila u hitnoj

Vanja A

Ostavite komentar