19. Oktobra 2021.

Glumac ispraćen uz omiljenu pjesmu, Nataša grcala u suzama. Nakon Bjelinog govora, svi SLOMNJENI

Marko Živić, preminuo je 14. oktobra u 49. godini od posledica korone virusa.

Pročitajte još: Susret sa Patrijarhom Pavlom za Marka Živića je bio nešto nestvarno: “U njegovom oku sam osetio…”

Nakon održane komemoracije u Beogradskom dramskom pozorištu, porodica, kolege i prijatelji uputili su se ka Novom groblju, kako bi rekli poslednje zbogom glumcu, koji je u našoj kinematografiji ostavio neizbrisiv trag.

Foto: Novosti

Marko Živić je sahranjen na Novom Groblju u Beogradu uz prisustvo brojih prijatelja, porodice i poštovalaca njegovog lika i dela.

Govor je održao Dragan Bjelogrlić, vidno potresen i slomljen bolom, a Živić je ispraćen uz pesmu “Jeleni umiru sami”, grupe Poslednja igra leptira.

Tužna povorka krenula ka grobnom mestu

Nakon održanog opela, tužna povorka uputila se ka grobnom mestu, gde će Marko Živić biti ispraćen na večni počinak.

Foto: Novosti

Kolege i prijatelji stigli na Novo groblje

Među prvima je stigao Dača Ikodinović, koji je sa Markom bio veliki prijatelj. Vidno potresena i sva u crnom na Novo groblje došla je i Zorana Pavić, noseći u ruci crvenu ružu. Na večni počinak od kolega i poznatih ličnosti na Novo groblje su došli: Srđan Timarov, Petar Benčina, Radoš Bajić, Dragan Bjelogrlić.

Podsetimo,  Marko Živić rođen je 4. aprila 1972. godine u Kruševcu. Završio je Akademiju primenjenih umetnosti u Novom Sadu u klasi profesora Radeta Markovića. Veliku popularnost stekao je kako u pozorištu, tako i na filmu. Pamtićemo ga po ulogama u serijama i filmovima “Hotel sa 7 zvezdica”, “LJubav, navika, panika”, “Pozorište u kući”, “Premijer”, “Montevideo Bog te video”, “Senke nad Balkanom”, “Žigosani u reketu”., “Čitulja za Eskobara”.

Glumac je preminuo 14. oktobra u bolnici “Dragiše Mišovića” nakon borbe sa korona virusom. Iza sebe je ostavio sestru Nevenu i sestričinu.Foto: NovostiFoto: Novosti

Novostimagazin.

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare