10. Jula 2020.

Glogovac dobija novi mural

Big Portal

– Nas u gradskom rukovodstvu, a mogu slobodno da kažem i sve Užičane, duboko je pogodilo to što je urađeno sa muralom našeg istaknutog glumca i velikog prijatelja našeg grada i Jugoslovenskog pozorišnog festivala, dvostrukog dobitnika nagrade Ardalion, Nebojše Glogovca – kaže se na početku dopisa.

Potom se dodaje:

“Kao veliki poštovaoci njegovog lika i djela, preduzeli smo sve mjere da se ovaj problem riješi. Zid na kome se nalazi oštećeni mural sa likom našeg preminulog velikana je privatno vlasništvo i na našu žalost vlasnik objekta ima namjeru da isti renovira tako da nismo u mogućnosti da ga ubjedimo da se mural obnovi”.

Kako se dalje navodi, njihov je stav da Nebojša Glogovac zaslužuje da ima mural u Užicu.

– Tako da smo odlučili da iz budžeta grada finansiramo oslikavanje novog murala na drugoj lokaciji. U razmatranju imamo nekoliko potencijalnih lokacija, tako da u nekoliko narednih dana planiramo da odlučimo koja bi bila najprikladnija – rekao je on.

Na kraju se kaže: “Takođe želim da zahvalim Vama lično na sugestijama i da Vas uverim da delimo vaše stavove”.

Podsjetimo, prije nekoliko dana, nakon što je Glogovčev mural u Užicu oskrnavljen, Vojislav Brajović je poslao gradonačelniku protestno pismo u kome se osuđuje vandalski čin i od nadležnih traži da preduzmu potrebne mjere i da obnove mural.

Brajović: Nadam se da će održati obećanje

Nakon dobijanja gorepomenutog dopisa u izjavi za Blic Vojislav Brajović kaže: “Uvijek je zadovoljstvo kada vidite da je prepoznata inicijativa umjetnika, Udruženja. Nadam se da će održati obećanje”.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare