3. Jula 2020.

Globalni rekord: 55.000 zaraženih u jednom danu

Big Portal

Politika predsjednika Donalda Trampa u vezi sa pandemijom dovedena je u pitanje tokom prethodnih sedam dana, a nekoliko guvernera obustavilo je planove o ponovnom otvaranju svojih država poslije striktnih blokada.

Kasno sinoć objavljen je podatak o 55.274 nove infekcije, čime je premašen rekord u Brazilu od 19. juna, kada je registrovano 54.771 novozaraženih.

Broj novih slučajeva u porastu je u 37 od 50 američkih država, uključujući Floridu, gdje je juče registrovano preko 10.000 infekcija.

Kalifornija je drugi epicentar, sa rastom broja pozitivnih testova za 37 odsto i broja hospitalizovanih pacijenata za 56 odsto u prethodne dvije sedmice.

Guverner Teksasa Greg Abot, republikanac koji je ranije odbijao pozive da nošenje maski bude obavezno, juče je naredio da se one nose u svim okruzima sa više od 20 infekcija dnevno. Teksas je juče imao blizu 8.000 novih slučajeva.

U SAD je ukupno do sada registrovano blizu 129.000 preminulih od virusa korona, što je skoro četvrtina ukupnog broja u svijetu.

AGENCIJE

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare